arama

Yeni Başlayanlar İçin En İyi 11 Küçük İş Kurma Fikirleri

iş fikirleri
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş

İş dünyasına yeni atılmak isteyenlerin ilgisini çekebilecek çok sayıda iş fikri vardır. Özellikle sermaye sorunu yaşayanlar ve henüz iş dünyasına hazır olmayanlar için tercih edilebilecek bu iş fikirleri aracılığıyla önemli düzeyde gelir elde etmek potansiyeliniz var.

Artık kendi işinizi kurmak istiyor ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız ve sektörler arasında seçim yaparken deneyim ve tecrübe sorunu yaşıyorsanız bu iş fikirleri tam size göre.

Yeni başlayan girişimciler için en 11 küçük iş kurma fikirleri sizi kısa sürede iş dünyasına hızlı bir giriş yapma fırsatı sağlayacak.

1. PLAYSTATION CAFE

Potansiyel: 6/10

Türkiye’de 15 yıldan uzun bir süredir düzenli olarak büyüme kaydeden sektörlerden bir tanesidir. Playstation cafeler genellikle 18 ile 40 yaş aralığına Playstation oyun konsolu aracılığıyla oyun hizmeti veren işletmelerdir. Bu işletmeleri açmak için ciddi bir düzeyde teknik bilgi, deneyim ve tecrübenin yanında önemli düzeyde sermaye ihtiyacınız da yoktur.

Playstation cafe açmak için yaklaşık olarak 70 bin liralık sermayeye ihtiyacınız var. Dekorasyon için çok fazla para harcamayacaksanız gerekli sermaye 100 bin lirayı geçmeyecektir.

Potansiyelli alanlarda PS cafelerin ortalama aylık geliri 15-20 bin lira düzeyinde bulunmaktadır.

2. PAKET SERVİS YEMEK HİZMETİ

Potansiyel: 7/10

Lokanta veya restoran açmak çok maliyetlidir. Sektörü bilmeniz ve mükemmel bir müşteri hizmetini yerinde sağlamanız gerekiyor. Ancak son dönemde sadece paket servis hizmeti veren lokantalar kuruldu.

Bu tür bir işletme açmak çok maliyetli değildir. Aynı zamanda çok üst düzey bir deneyime de ihtiyacınız olmayacaktır. Özellikle ev yemekleri veya kiloluk et gibi farklı seçenekler ile sektöre kolaylıkla giriş yapabilirsiniz.

Bu alanda başarılı olmak istiyorsanız çok hızlı bir paket servis hizmetine sahip olmanız önemlidir. Çoğu zaman yemeğin erken gelmesi en az lezzeti kadar önemlidir.

3. ORGANİK MEYVE SUYU BARI

Potansiyel: 5/10

Sağlık endişelerinin hızla arttığı bir ortamda yapılabilecek en düşük sermayeli ve karlı iş fikirleri arasında yer alıyor.

Koruyucu içermeyen ve soğuk meyve suları her zaman ilgi çekmektedir. Özellikle müşterilerin isteklerini karşılama konusunda başarılı olursanız kısa sürede sabit müşteriler elde edebilirsiniz.

Özellikle turistik lokasyonlarda ve şehrin ana yürüyüş yollarında açılabilecek potansiyeli yüksek iş fikirlerinden biridir. Düşük sermaye ile kolaylıkla kurulabilen bu iş fikri için yaklaşık 30 bin liraya ihtiyacınız olacak.

4. TERZİ DÜKKANI

Potansiyel: 5/10

Bu konuda yeteneğiniz varsa kendi işletmenizi kurmak çok kolay. Giyim mağazalarına yakın bir lokasyonda kurabileceğiniz küçük bir dükkan ile işe koyulabilirsiniz. Özellikle giyim mağazaları ile yapacağınız terzi işi anlaşmaları ile kısa sürede ciddi bir müşteri potansiyeline sahip olabilirsiniz.

İşletmeyi kurduktan sonra yakınınızda bulunan her türlü giyim mağazasına gitmenizi ve anlaşma önermenizi tavsiye ederiz. Ayrıca özel dikim giyim ürünleri konusunda başarılıysanız; bu konuda reklam verebileceğinizi belirtelim.

5. BLOG AÇMAK

Potansiyel: 9/10

Kısa sürede zengin bile olmanızı sağlayabilecek bir iş fikridir. Blogların potansiyeli çok yüksektir ancak rekabet de dolayısıyla had safhada bulunmaktadır.

Blog açmak için internet bağlantısı olan bir cihazdan fazlasına ihtiyacınız yok. Önemli olan ise bu blogu doğru içeriklerle kullanıcıların beğenisine sunabilmektir. Günümüzdeki bloglar artık alanında uzman çok sayıda kişinin geliştirilmeleri ile hizmet veriyor. Dolayısıyla bu işe girecekseniz tercih edeceğiniz alanın en iyisi olmaya çalışmalısınız.

Ayrıntılar: Blog Yazmak Hala Para Kazandırıyor Mu?

6. DANS MERKEZİ

Potansiyel: 7/10

Son yıllarda çok daha fazla insan dans merkezlerine kayıt olmaya başladı. Ülkemizin birçok noktasında bu yönde hizmet veren işletmelerin sayısı çok az. Bu tür bir merkezi kurmanın maliyeti ise çok yüksek değildir. En önemli gider sorunu ise dans merkezinde hizmet verecek olan eğitimcilerin aylık maaşları olacaktır.

Ortalama olarak bu tür bir merkez kurmanın maliyeti 60 bin liradır. Ancak aylık gider ise ortalama olarak 30-40 bin lira düzeyinde olacaktır.

7. FOTOĞRAFÇILIK

Potansiyel: 6/10

Bir hobi olarak da değerlendirilebilecek fotoğrafçılık aynı zamanda size para kazandırabilir. Stok fotoğrafçılık adı verilen ve son dönemde ciddi bir gelir kaynağına dönüşen bu hizmet aracılığıyla kendi fotoğraflarınızı satışa sunabilirsiniz.

Eğer profesyonel bir fotoğraf makineniz varsa bu işe girmek için neredeyse sermayeye ihtiyacınız yok. Aynı gün bile işe başlayabilirsiniz. Ancak çok kaliteli fotoğraflar çekmek için uzun yolculuklar yapmanız gerekebilir.

8. ETKİNLİK DANIŞMANLIĞI

Potansiyel: 8/10

Son yıllarda her türlü etkinlik için artık danışmanlık hizmetleri talep görmeye başladı. En çok talep görenler arasında yer alan düğün, nişan, doğum günü ve toplantı gibi etkinlikler için danışmanlık hizmeti vermek üzere bir ajans kurabilirsiniz.

Etkinlik danışmanlığı hizmetini vermek üzere bir işletme kurmak çok maliyetli değildir. Standart bir ofis kurmak ve reklam yapmak ilk etapta yeterlidir. Ancak aldığınız işlerin ücretini iş sonunda alacağınız için bir süre sizi ayakta tutacak nakit ihtiyacınız olacaktır.

İşe giriş için çok ciddi bir deneyim ve tecrübe de gerekmiyor. Ancak bu alanda çalışmış birkaç personel size güç katacaktır.

9. SEYAHAT DANIŞMANLIĞI

Potansiyel: 9/10

Bir turizm ülkesinde yaşarken yapılabilecek en iyi iş fikirlerinden biri de turizm potansiyelini değerlendirmek üzere ilgili sektörlere yönelmektir.

Turizm sektöründe yapılabilecek en düşük sermayeli ve en az tecrübe-deneyim isteyen işlerden biri seyahat danışmanlığı yapmaktır. Bu alana girmek için orta düzeyde işlek bir noktada dükkan kiralamak ve seyahat danışmanlığı hizmeti veren bir şirketten bayilik almaktır.

Başlaması kolaydır ancak önemli düzeyde yerel reklam seçeneklerini değerlendirmeniz gerekiyor.

10. EMLAKÇILIK

Potansiyel: 8/10

Türkiye’de rekabetin en yüksek olduğu ama girişin en kolay olduğu sektörlerden biridir. Birkaç gün içerisinde emlakçı ofisinizi açarak emlakçılık işine giriş yapabilirsiniz.

Emlakçılık kolaydır. Yapmanız gereken mülkünü satmak veya kiraya verenleri bulmak ve satınalma veya kiralama yapmak isteyenlere buluşturmaktır. İnternet söz konusu olduğunda artık bunu yapmak çok daha kolay oldu.

Ayrıca son yıllarda emlak ofisi bayiliği veren firmalar aracılığıyla bu işe daha sağlam bir şekilde girmek mümkün oldu. Ortalama 30-40 bin liralık bayilik ücreti ile sektöre hızlı bir giriş yapabiliyorsunuz.

11. EMANETÇİ AÇMAK

Otogar ve havalimanı gibi noktalarda para kazanmanın en kolay yollarından biri de emanetçi açmaktır. Bu iş fikrine başlamak için bir dükkan kiralamalı, birkaç raf almalı ve güvenlik sistemi taktırmalısınız. Dolayısıyla çok az bir sermayeye ihtiyacınız olacak.

Emanetçi özellikle büyük şehirlerde güzel kazançlar sağlayan bir iş fikridir. Rekabet yoksa kazanacağınız tutar sermaye ölçünüze göre çok daha yüksek olabilir.

Ayrıntılı bilgiler için Emanetçi Açmak rehberine göz atabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Evde Başlayabileceğiniz Potansiyeli Yüksek 6 İş Fikri