arama

KOSGEB’ten Hibe ve Destek Alan En İyi 60 İş Fikirleri

hibe

KOSGEB’ten hibe almak için bazı iş fikirlerinin potansiyeli daha yüksektir. KOSGEB özellikle katma değer ve istihdam oluşturan iş fikirlerine daha fazla hibe, destek ve teşvik ödemektedir.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla işinizi kurmak, işinizi büyütmek için sıklıkla iş planlarına ihtiyacınız olacak. İş planları konusunda KOSGEB’in en çok destek verdiği iş fikirlerinin ise listesini sizler için hazırladık.

Rehberde yer alan 60 iş fikirleri çeşitli zamanlarda KOSGEB’ten hibe almıştır.

1. Granit ve Mermer Ocakçılığı

Granit ve mermer sektörü KOSGEB’ten hibe alınabilecek sektörler arasında yer almaktadır. Büyük maliyetler ile giriş yapılabilen sektörler arasında yer alan Granit ve Mermer Ocakçılığı için kısa ve uzun vadeli ciddi destek fırsatları bulunmaktadır.

2. Deniz, Göl ve Kaynak Tuzu Üretimi

Türkiye’nin ihraç ettiği önemli ürünler arasında yer alan tuz için de her türlü üretim aşamasında önemli destekler bulunmaktadır.

3. Etin İşlenmesi ve Saklanması ile Et Ürünlerinin İmalatı

KOSGEB’in ciddi önem verdiği sektörler arasında yer alan et üretiminde yeni iş kuracaklar veya işini büyütecekler için çeşitli hibe programları bulunmaktadır. Özellikle yeni sektör arayışında olanlar için önerilmektedir.

4. Balık, Kabuklu Deniz Hayvanları ve Yumuşakçaların İşlenmesi ve Saklanması

Türkiye’nin çok yüksek potansiyel içerdiği sektörler arasında olmasına rağmen ne yazık ki yeterli düzeyde potansiyelini kullanamadığı birkaç sektörden biri de balıkçılıktır.

5. Pişirilmemiş Balık Yemekleri İmalatı

Nispeten düşük sermaye ile giriş yapılabilen bir sektördür. Az sermayesi bulunanlar için istihdam oluşturabilecek ve destek alınabilecek iş fikirleri arasında yer alır.

6. Patatesin İşlenmesi ve Saklanması

Patates sektörü de her aşamada KOSGEB tarafından destek alır. Dondurulmuş, kurutulmuş, suyu çıkartılmış, ezilmiş patates imalatı ve soyulması ile ilgili işlerin tamamı için hibe alabilirsiniz. İç Anadolu’da yapılabilecek en iyi iş fikirlerinden biridir.

7. Konsantre Meyve ve Sebze Suyu İmalatı

İmalat sektörünün neredeyse tamamı destek, teşvik ve hibe programlarından faydalanabilmektedir. Yeni bir iş fikri arayanlar için önemli sektörler arasında yer alıyor. Kapsamlı bir iş planı hazırlayarak giriş yapılabilecek fikirlerden biridir.

8. Leblebi İmalatı ile Kavrulmuş Çekirdek, Yerfıstığı vb. Üretimi

Kuruyemiş sektörünün en aktif olduğu ülkelerden biri Türkiye’dir. Potansiyeli artırmak amacıyla hibe programlarından faydalanabilir ve çalışmalarınızda devlet desteğini arkanızda hissedebilirsiniz.

9. Zeytinyağı İmalatı

Fiyatı son dönemde ciddi düzeyde artan bir ürün olması hasebiyle sektör önemli kar marjları sağlıyor. Üstelik işi kurma aşamalarında destek fırsatları bulunuyor. Ege ve Trakya bölgeleri için değerlendirilebilir.

10. Süt Ürünleri İmalatı

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde KOSGEB’ten en çok destek alan işletme türlerinden biri de süt ürünleri imalatıdır. Sektör yeni oyuncular için ciddi fırsatlar barındırıyor.

11. Dondurma İmalatı

Özellikle Arap ülkelerine yakın olan lokasyonlar için önerilmektedir. Bu bölgeler için önemli ihracat fırsatları bulunuyor. Dondurma imalatı sektöründe ortalama giriş sermayesi 2 milyon lira civarında bulunuyor.

12. Ekmek, Taze Pastane Ürünleri

Türkiye’de KOSGEB’e en çok başvurulan iş fikirleri arasında yer alıyor. Her türlü pastane ve fırın için desteklere başvuruda bulunabilirsiniz.

13. Ekspertiz

Her türlü ekspertiz hizmetleri için çeşitli hibe programları mevcuttur.

14. Makarna, Şehriye, Kuskus ve Benzeri Unlu Mamullerin İmalatı

İmalat sektörünün önemli bir dalıdır. Hemen hemen tüm unlu mamullerin imalatı için destek fırsatları bulunmaktadır.

15. Lokum, Pişmaniye, Helva, Karamel, Koz helva, Fondan, Beyaz çikolata vb. imalatı

İç Anadolu bölgesinde hibe alan işletmelerin birçoğunun bulunduğu ana kategoridir. Bu tür ürünler için satış fırsatı yüksektir. Ancak sektörde yer edinmek için çok yüksek düzeyde reklam bütçelerine ihtiyaç duyulacaktır. Yeni İş Fikirleri platformu tarafından ciddi bir iş planı hazırlanması önerilmektedir.

16. Bitkisel Çayların İmalatı

Daha düşük sermayeler ile giriş yapılabilen bir iş fikri arıyorsanız bitkisel çaylara yönelik üretim bazlı bir imalathane kurabilirsiniz.

17. Besin Yönünden Zenginleştirilmiş Sporcu Yiyeceklerinin İmalatı

Türkiye’de son dönemde en çok yükselişe geçen sektörlerden biri fitnessdir. İlgili sektörde yaşanan büyüme doğrudan ilgili sporcu yiyeceklerinin satışı da artırmaktadır. Sektöre giriş yapmak için ortalama 400 bin liralık yatırım sermayesine ihtiyacınız olacak.

18. Çiftlik Hayvanları İçin Hazır Yem İmalatı

Tarım sektöründe para kazandırma potansiyeli en yüksek olan iş fikirlerinden biri de hayvan yemleri imalatıdır. KOSGEB ve GIDA-TARIM-HAYVANCILIK Bakanlığı tarafından önemli düzeyde hibe fırsatları barındırmaktadır.

19. Tekstil Elyafının Hazırlanması ve Bükülmesi

Elfay sektörünün tamamı hibe programlarına dahildir. Hemen hemen elyaf sektöründeki tüm alt kollar için de destek fırsatları bulunuyor. İstihdam oluşturabilecek potansiyelde bir işe koyulmanız durumda alabileceğiniz hibe oranı artacaktır.

20. Kumaş ve Tekstil Ürünlerini Ağartma ve Boyama Hizmetleri

kumaş

Tekstil sektöründe giriş yapılabilecek düşük bütçeli iş fikirlerinden biri de kumaş ve tekstil ürünlerini ağartma ve boyatma hizmeti sağlamaktır. Yok denecek kadar az bir rekabet ortamı bulunuyor. Ayrıca tekstil işletmelerinin birçoğunun Batı illerinden Doğu illerine doğru lokasyon değişikliği yapması ile birlikte Anadolu’da önemli fırsatlar barınıyor.

21. Halı ve Kilim İmalatı

Yüksek sermaye bedelleri ile giriş yapılabilecek bir sektördür. Ancak kosgeb sadece Halı ve Kilim imalatı için değil aynı zamanda duvar halısı, passas, yolluk ve benzeri yer kaplama ürünlerine de hibe veriyor.

22. Gelinlik İmalatı

Doğru bir iş planı ile giriş yapılabilecek devasa sektörlerden biridir. Sektörde ciddi rekabet bulunduğunu da belirtmek gerekiyor.

23. Güzellik Salonu ve Kuaför

Güzellik salonu veya kuaför açmak istiyorsanız çeşitli hibe, teşvik ve destek programları ile işletmenizi çok daha kolay bir şekilde kurabilir ve büyütebilirsiniz.

24. Plastik veya Kauçuk Saat Kayışı İmalatı

Maalesef eski yıllardaki kadar kar marjı olmayan bir sektördür. Ancak Dolar kurundaki artış nedeniyle iç pazardaki işletmelerin satışlarında önemli artışların olduğunu belirtmek gerekiyor. Sürüm yakalamak için saha operasyonlarına fazlasıyla ihtiyaç bulunmaktadır. Personel masraflarının yüksek olduğu bir iş alanıdır.

25. Ahşap Kaşık, Kepçe, Spatula, Bardak, Havan, Havan eli, Tepsi vb. İmalatı

Bilindiği üzere ahşap mutfak ürünlerine yönelik satışlarda önemli artışlar bulunuyor. Sağlık endişelerinin artmasıyla birlikte sektördeki satış hacminin artmasının da devam etmesi beklenmektedir. Karlı bir iş fikri arayanlar için bulunmaz nimet! Üstelik her türlü hibe fırsatıyla…

26. Kağıt ve Kartondan Torba ve Çanta İmalatı

Plastik poşetlerin paralı hale getirilmesi sonrasında bir anda yüzde 400’den fazla satış hacmi yakalamış bir sektördür. Talebin belirli oranda karşılandığını belirtmek gerekiyor. Ancak Anadolu’daki birçok bölgede ciddi rekabet boşlukları halen var.

27. Duvar Kağıdı ve Benzeri Duvar Kaplamalarının İmalatı

İnşaat sektörünün başkenti olan Türkiye’de yapılabilecek karlı iş fikirlerinden biri de duvar kağıdı ve benzeri duvar kağıtlarının imalatıdır. KOSGEB’in önemli hibe, destek ve teşvik programları bulunmaktadır. Sektöre giriş için 600 bin liranın üzerinde sermaye gereksinimi bulunmaktadır.

28. Çıkartma, Takvim, Ticari Katalog, Tanıtım Broşürü, Poster, Satış bülteni, Kartpostal, Davetiye ve
Tebrik kartları, Yıllık, Rehber, Resim, Çizim ve Boyama Kitapları, Çizgi roman vb. Basım hizmetleri

Basım sektörünün büyük kısmı da KOSGEB destekleri ve hibe programlarından faydalanabilmektedir. Yukarıda yer alan tüm basım hizmetlerine yönelik olası yeni iş kurma fikirleriniz için ilgili hibe programlarına başvurmayı ihmal etmeyin.

29. Boya – Vernik Üretimi

Boyacılık sektörü kapsamında yapılacak olan imalat iş fikirleri için de hibe programlarından faydalanabilirsiniz.

30. Sabun, Deterjan ve Parfüm İmalatı

Ülkemizde genellikle ithal edilen sabun, deterjan ve parfüm ürünlerinin imalatına yönelik yatırımlarınız için de kuruluş, kısa ve uzun vadeli olarak yapacağınız iş fikirlerine yönelik destek alabilirsiniz. Ayrıca temizlik, parlatıcı, kozmetik ve tuvalet temizlik malzemelerinin imalatı da bu destek kapsamında yer almaktadır.

31. Medikal Market

Medikal ürünler satan işletmeler için de çeşitli hibe programları mevcuttur. Sadece gözlükler hariç belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda tıbbi ve ortopedik ürünlerin perakende ticareti için destekleme programlarına dahil olabilirsiniz.

32. Bakkal – Market ve Süpermarket

Türkiye’de en fazla yapılan faaliyet kollarından biri de market işletmeciliğidir. KOSGEB doğrudan bu işletmelere bir hibe programı başlatmamış olsa da; çeşitli destek ve teşvik sistemleri aracılığıyla bakkal, market ve süpermarketlere yönelik programlara katılabilirsiniz.

33. Manav

Hibe yerine destek ve teşvikler de manavlar için de geçerli kategoriler bulunmaktadır. Her türlü sebze ve meyve ticareti yapılan işletmeler bu kapsamda değerlendiriliyor.

34. Kuruyemiş Dükkanı

Kuruyemiş satışına odaklanmış olan işletmeler de destekler için başvuruda bulunabiliyor.

35. Kasap

Et ve et ürünlerinin satıldığı dükkanlar için de kuruluş aşaması başta olmak üzere çeşitli desteklerden faydalanabilirsiniz.

36. Yumurta Perakendecisi

Ülkemizde en çok tüketilen gıda ürünlerinden biri olan yumurtalar için de perakende satış mağazası kurabilir ve bu süreçte KOSGEB desteklerinden faydalanabilirsiniz.

37. Hırdavat Dükkanı

Her türlü hırdavat ürününün satıldığı dükkanlara yönelik de çeşitli destek ve teşvik programları bulunmaktadır. Ayrıca kuruluş aşamasında hibe programlarına da başvurabilirsiniz.

38. Yük Taşımacılığı İşletmesi

Şehirlerarası ve uluslararası yük taşımacılığı işletmelerine yönelik de KOSGEB programları bulunmaktadır. Nakliye firmalarının birçoğu bu destek kapsamı içerisinde bulunuyor.

39. Gezi ve Tur İşletmeciliği

Özellikle Deniz kıyısı olan turizm lokasyonlarında en çok sağlanan desteklerden biri bu kapsamda yer almaktadır. Yat, tekne ve feribot gibi deniz taşıtlarına yönelik desteklerden yararlanabilirsiniz.

40. Hububat Depolama ve Antrepoculuk Faaliyetler

hububat depo

İç Anadolu’da en çok yapılan faaliyet kollarından biridir. Yeni ve karlı bir iş kolu arıyorsanız; neredeyse sıfır tecrübe ile giriş yapılabilecek önemli bir iş sektörüdür. İşi kurma ve geliştirme aşamalarında önemli destek programları mevcuttur.

41. Otopark ve Garaj İşletmeciliği

Ciddi otopark sorunları olan ülkemizde yapılacak olan otopark ve garaj hizmetleri için destek alabilirsiniz. Söz konusu destek programına bisiklet parkları ve karavanların kışın saklanması da dahildir.

42. Kurye Faaliyetleri

Kara, deniz ve hava yolu ile yapılan iş faaliyetleri için de destek alabilirsiniz. Eğer bu sektörde önemli bir tesis kurmayı planlıyorsanız her aşamada KOSGEB’in hibe programlarından faydalanabilirsiniz.

43. Kamp Alanı İşletmeciliği

Kamp alanlarına yönelik yapacağınız yeni iş fikirleri için destek almanız mümkündür.

44. Lokanta

KOSGEB’in ayrı bir kategori altında değerlendirdiği önemli faaliyet alanlarından biri de lokantalardır. Çeşitli hizmetler altında verilen yemek hizmetleri için lokanta kategorisi altında hibe, destek ve teşvik programlarından faydalanabilirsiniz.

45. Radyolar

Yeni bir radyo kurmak istiyorsanız ve sermaye sorunu yaşıyorsanız; KOSGEB aracılığıyla destekleme programlarına iş planı ile başvurabilirsiniz. Yayıncılık faaliyetleri için kapsamlı destek programları bulunuyor.

46. Programlama

Teknolojinin gelişimi ile birlikte en çok yönelim sağlanan meslek dallarından biri olan bilgisayar programlamaya hakimseniz ve kendi işletmenizi kurmak istiyorsanız; KOSGEB’in sağladığı destekler için başvurabilirsiniz.

47. Haber Ajansı

Ülkemizde haber ajansı sektöründeki rekabet çok zor olmasına karşılık sektör yeni oyuncular için de önemli gelir fırsatları barındırmaktadır. Kendi haber ajansını kurabilir ve bu süreçte destekleme programlarından yararlanabilirsiniz.

48. Mimarlık Ofisi

Bir mimarsanız veya bir mimar ile ortak bir iş kurmak istiyorsanız; kuracağınız mimarlık ofisine yönelik çeşitli destekleme programlarına kayıt olabilir ve avantaj elde edebilirsiniz.

49. Ruhsatlandırma

KOSGEB programları arasında en detaylı hibe programlarını ise ruhsatlandırma kategorisinde bulabilrisiniz. Çeşitli tüketim malları, motorlu kara taşıtları, uçaklar, ilaçlar vb. ürünler için ruhsatlandırma çalışmalarına yönelik faaliyetler için destekleme almak mümkündür.

50. Reklam Ajansı

Reklam ajansı faaliyetlerine yönelik girişimler için de çeşitli hibe programları mevcuttur.

51. Şarküteri

Şarküteri işletmeleri de KOSGEB’in sağladığı çeşitli hibe programları için başvuruda bulunabilen iş fikirleri arasında yer alıyor.

52. Asansör Bakımı

Asansörlerin bakımı, onarımı ve çeşitli teknik hizmetlerine yönelik faaliyet kolları için de hibe programları bulunuyor.

53. Peksimet, Bisküvi, Gofret, Dondurma külahı, Kağıt helva vb. Ürünlerin İmalatı

Çok geniş bir alan çerçevesinde hizmet verilebilecek bir kategoridir. Doğru bir iş planı ile başlamanın önerildiği bir alandır. Kar marjları çok yüksek değildir ancak ciddi düzeyde sürüm yakalama fırsatı elde edilebilmektedir.

54. Şampuan ve Saç Boyası Üretimi

KOSGEB’in en çok önemsediği bir diğer sektör ise şampuan ve saç boyası üretimine yönelik faaliyetlerdir. Ciddi desteklerin ve teşviklerin bulunduğu sektörde sadece şampuan ve saç boyası için değil aynı zamanda; Saç kremi, saç spreyi, jöle, saç düzleştirme ve perma ürünleri, saç losyonlarına yönelik de hibe programları bulunmaktadır.

55. Yazma, Tülbent, Eşarp, vb. İmalatı

Kadın girişimcilerin en çok yoğunlaştığı ve KOSGEB’e başvuruda bulunduğu iş fikirlerinin ana kategorilerinden biridir. Çok küçük bir dükkanda dahi işe başlamak mümkündür. Birkaç ev kadını tarafından dahi rahatlıkla kurulabilir ve KOSGEB’ten destek alınabilir.

56. Saat Tamiri

Gün geçtikte kan kaybeden bir sektör olmasına rağmen halen önemli bir ihtiyaç alanı içerisinde yer almaktadır. Çok düşük sermayeler ile kurulabilen bir iş fikri olmasının yanısıra önemli düzeyde destek programlarına dahildir.

57. Tesisat Malzemeleri Satışı

Lavabo musluğu, vana, valf, tıkaç, t-parçaları, bağlantılar da dahil olmak üzere tesisat malzemelerinin satıldığı işletmeler için de destek programları bulunmaktadır.

58. Şeker – Çikolata Mağazası

Bonbon şekeri, akide şekeri, lokum, helva vb. şeker ve çikolata ürünlerinin satıldığı mağaza işletmeleri kurarken ve geliştirirken destek alabilirsiniz.

59. İncir ve Üzüm Toptan Ticareti

Ege bölgesinde yapılabilecek en iyi tarımsal iş fikirlerinden biridir. Sahada toplanan incir ve üzümün ticaretine yönelik yeni kurulacak işletmeler çeşitli KOSGEB destekleri kapsamına alınmıştır.

60. Mobilya Mağazaları

Kurulacak olan veya halihazırda kurulmuş olup işini büyütmek isteyen mobilya mağazaları da KOSGEB destekleri içerisinde yer alıyor.

  • Emine demirkıran
    4 yıl önce

    Küçük çocuğum var esiminde isi kapandı o yüzden ise çok ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz

    20
    yorum beğen