arama

Asansör Bakımı ve Kontrolü İşi Yapmak

asansör

Asansör bakımı ve kontrolü işi yaparak düzenli gelir akışı sağlayan bir işletme kurabilirsiniz. Türkiye’de bulunan 35 milyonu aşkın konutun yaklaşık 15 milyonu apartmanlardan oluşmaktadır. İstatistik kaydı tutulmuyor olmasına rağmen asansör sektörünün ortalama 12 milyon konuta hizmet verdiği tahmin edilmektedir.

Sektörel bazda incelendiği zaman en büyük aktif iş sektörleri arasında yer alan asansör sektöründe bir işletme kurmak için 3 milyon liraya yakın sermaye ihtiyacı var. Ancak asansör şirketi yerine ortalama 300 bin liralık sermaye ile bir asansör bakım ve kontrol şirketi kurulabilmektedir.

ASANSÖR BAKIM VE KONTROLÜ İŞİ NASIL KURULUR?

Asansör bakım ve kontrolü tüm asansörler için genellikle aylık – 3 aylık ve yıllık periyotlar ile gerçekleştirilen bir bakım ve tamir hizmetinin sağlanmasını içermektedir. Ülkemizdeki tüm asansörler için ilgili periyot bakımlarının yapılması zorunludur. Dolayısıyla iş hacmi kesinkes bir şekilde nüfusa ve artan konutlara göre artış yaşamaktadır.

Asansör bakımında çalışan işletmelerde sözleşme yapma potansiyeli üst düzey önem taşımaktadır. Genellikle müteahhitler tarafından alınabilen bu iş fikrinde başarılı olmak için iyi bir çevreye sahip olmak önemlidir. İşi başlatmadan önce sektör deneyimine sahip bir ortak bulmak da iyi bir fikir olabilir.

Asansör bakım ve kontrolü işin de “Asansör Bakım ve Onarım Ustası” belgesine ihtiyacınız olacak. Halk Eğitim Merkezlerinde bu ustalık belgesini almak için açılan kurslara kayıt olabilirsiniz. İlk olarak kalfa olacak ve sektörde birkaç yıl çalıştıktan sonra ise usta olabileceksiniz. Dolayısıyla işi kurmak için bu belgeye sahip değilseniz, bu belgeye sahip bir personel ihtiyacınız olacak.

GELİR AKIŞINI NASIL ARTIRABİLİRİM?

Asansör işinde yaptığınız sözleşmeler çok değerlidir. Dolayısıyla para kazanmak için yeni binalar için sözleşme almak üzere yoğun çaba göstermeniz gerekiyor. Asansörlerin bakım ihtiyaçları arasında şirketten şirkete neredeyse hiçbir fark olmaması nedeniyle bina yöneticileri ve müteahhitler genellikle fiyat avantajını göz önüne almaktadır. Bu nedenle gelir akışını artırmak için odaklanmanız gereken ana konu düşük fiyat seçeneği sağlayabilmek olmalıdır.

KARLI MI?

Asansör bakım ve kontrolü işi çok karlıdır. Kontroller zorunlu olarak aylık – 3 aylık ve yıllık periyotlar ile yapılmak zorunda olduğu için yaptığınız sözleşme büyüklüğüne bağlı olarak düzenli bir gelir akışı elde edebilirsiniz. Genellikle bakım ve kontrol sırasında harcanan tutar yok denecek kadar azdır.

ASANSÖR BAKIM ÜCRETLERİ

İNSAN TAŞIMAK AMACIYLA TASARIMLANMIŞ ASANSÖRLER.
7 Duraklı 365,00 TL.
İlave Her Durak 50,00 TL.

ESAS OLARAK İNSAN TAŞIMAK İÇİN TASARIMLANAN; ANCAK GEREKTİĞİNDE YÜK DE TAŞINABİLEN ASANSÖRLER.
7 Duraklı 485,00 TL.
İlave Her Durak 50,00 TL.

HASTANELER VE BAKIM EVLERİ DÂHİL, SAĞLIK-BAKIM AMAÇLARI İÇİN TASARIMLANMIŞ ASANSÖRLER.
7 Duraklı 705,00 TL.
İlave Her Durak 50,00 TL.

ESAS OLARAK YÜKLERİN, GENELLİKLE ŞAHISLAR REFAKATİNDE TAŞINMASI İÇİN TASARINLANMIŞ ASANSÖRLER.
7 Duraklı 850,00 TL.
İlave Her Durak 50,00 TL.

ÖZELLİKLE YOĞUN TRAFİĞİ OLAN BİNALAR İÇİN TASARIMLANMIŞ ASANSÖRLER HIZI 2,5M/SN VE DAHA FAZLASI.
7 Duraklı 3600,00 TL.
İlave Her Durak 50,00 TL.

Bu tutarlara elbette tamir ve parça ücretleri de dahil değildir. Dolayısıyla sık ve yoğun kullanılan asansörlerde sıklıkla tamir ve değişim ihtiyacı da bulunmakta ve bu da iş hacmine önemli bir katkı sağlayabilmektedir.