arama

2024’de Kar Marjı Yüksek İşler ve Sektörler

iş fikirleri yeni

Para kazanmak isteyen girişimcilerin kar marjı yüksek olan işler ve sektörler özelinde bir araştırma gerçekleştirmesi ve bu yönde bir adım atması tavsiye ediliyor. 2024 yılında bazı sektörlerde kar marjları yükselişe geçti. Aynı zamanda bazı sektörlerde de performans üzerinde bir gelir potansiyeli bulunuyor.

Bu rehberde bir girişimci ve yatırımcı olarak para kazanmanıza olanak sağlayacak en yüksek performanslı 14 iş fikrini ve sektörünü keşfedebilirsiniz. 

Sektörlerin özel performans puanları da Yeni İş Fikirleri analistleri tarafından yapılan saha araştırmaları tarafından belirlendi. 2024 yılının ikinci yarısı itibarıyla ilgili performans puanlarını değerlendirmeye almanızı tavsiye ederiz.

1. DOĞAL KÖY ÜRÜNLERİ

Performans: 8/10

doğal ürünler

Türkiye’de artık birçok doğal ürün mağazası bulunuyor. Bu mağazalar organik ve doğal adı ile süt, peynir, yoğurt ve yumurta gibi ürünleri tüketicilere sunuyor. Ortalama olarak ürünlerde kar marjı yüzde 60’ın üzerinde bulunuyor. Hatta bazı özel reçel ve bal gibi ürünlerde kar marjı çok daha fazla yükselebiliyor.

Doğal köy ürünleri mağazası açmak için ortalama olarak 450 bin liralık sermayeye ihtiyacınız olacak. Bu işi yapmayı planlıyorsanız doğal olarak ürün alabileceğiniz üreticiler bulmalı ve onlar ile anlaşmalısınız.

2. CAFE

Performans: 9/10

kitap cafe

Cafelerde kar marjı çok yüksektir. Ortalama olarak 9 liraya mal edilen çay ve kahve ürünlerini 60-80 lira civarında rahatlıkla satışa sunabiliyorsunuz. Tüm işletme masrafları göz önünde bulunduğunda ay sonunda cironun yaklaşık yüzde 45’i net kar olarak hesaplarınıza yansıyacaktır.

Bir cafe açmak günümüzde yüksek sermaye isteyen iş fikirleri arasına girmeye başlamıştır. Çünkü standart olarak birkaç masa ve birkaç dekorasyon ürünü ile açabileceğiniz cafeye müşteri çekmeniz zordur. Ortalama olarak 3 milyon liralık sermaye ile bu işe giriş yapmanızı önerebiliriz.

3.KURS MERKEZİ

Performans: 7/10

kurs hazırlama

Ülkemizde dershanelerin kapanması sonrasında etüt, kurs merkezlerinin sayısında önemli bir artış yaşandı. Özellikle üniversite sınavları ve KPSS için yoğun bir çalışma dönemine ihtiyaç duyan öğrenciler tarafından yoğun bir talep gören kurs merkezleri, karlı ve potansiyeli yüksek iş fikirleri arasında yer almaktadır. Bir kurs merkezi açmak için ortalama 2,5 milyon liralık yatırım sermayesine ihtiyaç duyulmaktadır.

Etüt veya kurs merkezi açacak olanların eğitim sektöründe deneyimli olması veya direkt olarak öğretmen olması işin ilk dönemi için kritik bir konudur.

Kurs merkezlerinde kar marjı yüksektir çünkü bu tür işletmeler hizmet odaklıdır. Masraflardan sonra kalan tüm tutar kar olarak hesaplarınıza yansıyacaktır.

4. BEBEK GİYİM

Performans: 6/10

bebek giyim

Türkiye dünyada halen doğum sayısında üst sıralarda bulunan ülkeler arasında yer almaktadır. Üstelik ekonomik seviyelerdeki yaşanan artış ile birlikte ebeveynler artık çocukları için daha fazla para harcamak konusunda yüksek iştah barındırıyor.

Tüm giyim sektörleri arasında en yüksek kar marjına sahip sektörler arasında ikinci sırada bulunan bebek giyim ürünlerine yönelik bir mağaza açabilirsiniz.

Bu sektöre girmek isteyen girişimcilerin özellikle reklam konusunda profesyonel bir destek almasını mutlaka öneriyoruz. İlgili sektörde reklam ve pazarlama çalışmaları olmadan hızlı büyüme fırsatı elde etmek mümkün olmaktan uzaktır.

5. SPOR SALONU

Performans: 9/10

spor

Sağlık endişelerinde yaşanan artışa paralel olarak ülkemizde spor salonlarının ve bu salonları kullananların sayısında önemli oranda artış yaşanmıştır. Geçtiğimiz yıl spor salonları için iyi bir yıl olmasa da önümüzdeki yıl itibarıyla dünya genelinde yaşanan duruma paralel olarak artış kaydedilmesi bekleniyor.

Bir spor salonu kurmak için ortalama olarak 1.800.000 liralık yatırım sermayesine ihtiyaç duyulduğu gibi bu tür işletmelerde düzenli gider ve ek masraf oranı yüksektir. Bu kapsamda kapsamlı bir iş planı hazırlayarak yüksek potansiyelin olası olduğu bir konumda işe koyulabilir.

Spor salonları mevzuatı da geçtiğimiz yıl değişmiştir ve bu kapsamda yeni mevzuat mutlaka gözden geçirilmelidir.

6. SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ

Performans: 10/10

sosyal medya

Günümüzde en küçük işletmelerin dahi sosyal medya varlığının bulunması ve bu sosyal medya platformlarının iyi bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. Bu konuda sorun yaşayan işletmeler genellikle yeni bir personel istihdam etmek yerine kendi evlerinde veya ofislerinde çalışan insanlardan hizmet alıyor.

Sosyal medya yönetimi konusunda iyiseniz ve kendinizi bu konuda işletmelere kanıtlayabilirseniz işletmelerin sosyal medya sayfalarını yönetmek üzere hizmet verebilirsiniz.

Yapmanız gereken şey, sosyal medyada olmayan veya var olduğu halde çok iyi performans gösteremeyen işletmelere iyi bir şekilde hazırlanmış bir mal atmak veya direkt olarak bu işletmeleri aramak olacak. Birkaç aramadan sonra size olumlu geri dönüş sağlayabilecek işletmelere ulaşacaksınızdır. Çünkü işletmeler sosyal medyaya gerçekten değer vermekte ancak bunun için yeni bir personel istihdamına masraf oluşturmaktan çekinmektedir.

7. DAMLA SULAMA SİSTEMLERİ

Performans: 7/10

damla sulama

Türkiye dünyada en önemli tarım ülkelerinden biri olmasına rağmen bu potansiyelini tam olarak değerlendirmekte sorunlar yaşıyor. Gelecek 10 yıl da değerlendirildiği zaman önemli oranda yaşanacak su kıtlığı ile birlikte damla sulama sistemlerinin önemi gün geçtikçe artıyor. Bu doğrultuda devletten de alınabilecek destekler ile bir damla sulama sistemi için işletme kurulabilir.

Bu sektöre girmek isteyen işletmelerin ilk birkaç yıl yalnızca perakende satışa yönelmesini öneriyoruz. Oluşabilecek müşteri portföyü ve sektör tecrübesinin ardından üretim için de işletme büyütülebilir.

Damla sulama sistemlerine yönelik tüm iş fikirlerinde ve sektörlerinde düşük rekabet nedeniyle kar marjı yüksektir. 2024 yılı itibarıyla ilgili sektörde rekabet seviyesinde düşük seviyenin devam etmesi bekleniyor.

8. TAMİRCİLİK

Performans: 6/10

tamir

Tüm tamircilik sektörlerinde kar marjı yüksektir. Hizmet odaklı bir iş fikri olması nedeniyle işletmenin ciro seviyesinin neredeyse yüzde 70’i doğrudan sizin karınızdır. Dolayısıyla bir tamircilik işletmesi kurabilir ya da doğrudan freelancer olarak tamircilik yapabilirsiniz.

9. TEMİZLİK

Performans: 8/10

temizlik

Türkiye’de en hızlı şekilde para kazandıran sektörlerden biri de temizliktir. Konutlara ve evlere yönelik temizlik hizmeti vererek hızlı bir şekilde para kazanabilirsiniz. Bu iş fikrini bir süreden sonra daha profesyonel bir şekilde bir işletmeye dönüştürebilirsiniz.

Temizlik sektörü de hizmet odaklı bir iş fikri olması nedeniyle cironuzun büyük kısmı kar marjı olarak yansıyacaktır.

10. MOBİLYA RESTORASYONU

Performans: 7/10

mobilya

Son yıllarda mobilyaların fiyatlarının aşırı yükselmesiyle birlikte tüketiciler bozulan, kırılan mobilyalarını çöpe atmak yerine restore edilmesi yönünde hizmet alıyor. Siz de mobilya yenileme hususunda bir işletme kurarak artan bu ihtiyaca paralel olarak faaliyet göstermeye başlayabilirsiniz.

İlgili işletmelerin en önemli ihtiyaçlarının başında alanında uzman personel ekibi geliyor. Alanında deneyimli ve tecrübeli olan bir ekip istihdam ederek sektöre kolaylıkla giriş yapabilirsiniz.

Mobilya restorasyonu işinde iyi bir reklam çalışmasıyla kısa sürede önemli düzeyde ciro elde eden bir işletmeye sahip olabilirsiniz. Yerel bir işletme olmanız sebebiyle yerel düzeydeki reklam fırsatlarının tamamını kullanmanız gerekecek. Bu hususta hizmet veren bir reklam ajansı ile çalışabilirsiniz.

11. TRÜF MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ

trüf mantarı

Tarımsal bir para kazandıran yüksek karlı iş fikri arıyorsanız, trüf mantarı yetiştiriciliği tam olarak aradığınız şey olabilir. Bu konuda hazırladığımız Trüf Mantarı Yetiştiriciliği rehberinden eşsiz bilgiler alabilir ve sektöre bir ay gibi bir sürede giriş yapabilirsiniz.

12. BİJUTERİ MAĞAZASI

takı ürünleri

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de aksesuar sektöründe kar marjı çok yüksektir. Ortalama yüzde 200 civarında kar marjı fırsatı sağlayan takı-bijuteri sektöründe birçok ürün 20-30 liraya satın alınmakta olup 100-200 lira civarında satılmaktadır. Müşteri potansiyeli yüksek lokasyonda minimum 30 metrekare büyüklükte bir dükkan bularak bu sektörde çok ciddi paralar kazanma fırsatınız var.

Bu sektöre girmek isteyenlerin en çok sorun yaşadığı nokta ise toptan takı ve bijuteri bulmaktır. Bu sorunu başarıyla tamamlayan işletmelerin ciddi bir para kazanma potansiyeli bulunmaktadır.

İş hakkında ek bilgiler Takı Dükkanı Açmak rehberinde yer almaktadır.

13. GLUTENSİZ EKMEK

glutensiz ekmek

Ülkemizde her geçen yıl tüketimi artan bir ürün olan glutensiz ekmek, standart ekmek ürünlerine göre yüzde 40 daha pahalıdır.

Türkiye’de glutensiz ekmek üretimi yapan çok sayıda işletme bulunmaktadır. Bu işletmelerden biri olarak faaliyet göstermek üzere ortalama 1.200.000 liralık yatırım sermayesine ihtiyacınız olacak. İlk etapta birkaç süpermarket ile anlaşma düzenleyerek kısa sürede büyük bir işletmeye dönüşmenin ilk adımını tamamlama fırsatınız olacak.

14. KOZMETİK MAĞAZASI

kozmetik mağazası

Kar marjı yüksek işlerden biri olaran 2024 yılının ikinci yarısında dikkat çeken bir iş fikridir. Ortalama 3 milyon lira sermaye ile kurulan bu işletmeler yıllık bazda ortalama yüzde 20 ciro büyümesi potansiyeline sahiptir. Türkiye’de artan kozmetik sektöründeki fırsatları kaçırmamak adına bir perakende kozmetik mağazası kurabilirsiniz.

  • Osman
    4 yıl önce

    Glutensiz ekmek üretecegiz diye Türkiyede kesinlikle fırın sektörüne girmeyiniz,ayrica 120 bin tl gibi sermaye yetersiz gelir,u ben bir fırın işletmecisi olarak,kira ve ve isciligini kendim yaptığım halde zor ayakta duruyorum,çünki firin sektöründe girdiler serbest piyasa ekmek satışı belirtilen fiyatta satılmakta, nacizane fikrim budur,yapacak olanlar bir kaç fırın gezerek yorumları ve sektör sıkıntılarını dinleyebilir

    38
    yorum beğen