arama

Mahalle Arasında Ne Dükkanı Açılır? 11 Fikir

mahalle dükkan
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş

Türkiye çok büyük bir ülke. Dolayısıyla her noktada para kazandıracak birçok iş fikri vardır. Bir girişimci ve yatırımcı olarak işletme açarak iş dünyasına giriş yapmayı planlıyorsanız; mahalle arasındaki dükkanlarda bile değerlendirebileceğiniz iş fikirleri var.

Mahalle arasında dükkan açmak isteyenlerin büyük kısmı bu fikri kendi boş dükkanları olduğu için alıyor. Dolayısıyla mahalle arasında dükkan açmak istiyorsanız ve bu dükkan size aitse, kira masrafından kurtulacağınız için işletmenizin içerdiği riskler daha düşük olacaktır. Elbette bu durum dükkandan kazanacağınız kirayı da kaybedeceğiniz anlamına da geliyor.

BAŞLAMADAN ÖNCE

Mahalle arasında bir dükkan açma kararı vermeden önce bilmeniz gereken birkaç husus var.

Öncelikli olarak mahalle aralarında iş potansiyelinin çok düşük olduğuna emin olmalısınız. Hangi işi yaparsanız yapın işletmeniz standart bir ana caddeye göre çok daha düşük bir potansiyel ile karşılacaktır. İnsanlar genel olarak mahalle aralarındaki dükkanlara çok güven beslemezler. Bu tür işletmelerden hizmet veya ürün alan insanlar genellikle o dükkanın 200-300 metre çapında bulunan konutlar veya iş yerleridir.

Mahalle arasındaki dükkanlarda büyüme potansiyeli de düşüktür. Genellikle müşteri potansiyeli çok yavaş bir şekilde artar. Bu tür işletmelerde büyüme potansiyelini artırmanın en iyi yolu uygun fiyatlar sağlamaktadır. Giderleriniz düşük olacağı için bunu daha kolay sağlama fırsatınız vardır.

Mahalle arasındaki dükkanların bir diğer özelliği ise reklam potansiyelinin düşük olması. İşletmenizi yaymak için kullanabileceğiniz broşür dağıtmak ve ağızdan ağıza yayılmasına destek olmaktan başka reklam şansınız düşüktür.

Mahalle arasında ne dükkanı açılır diye araştırma yapıyorsanız en yüksek potansiyeli içeren fikirleri aktaracağız…

1. TUHAFİYECİ

Potansiyel: 7/10

Mahalle arasında açılabilecek en iyi dükkan fikri tuhafiyecidir. Genellikle tuhafiyeciler zaten mahalle aralarında açılmaktadır. Bu iş fikrini başlatmadan önce mahallede zaten büyük ve mevcut müşterileri çeken başka bir tuhafiyeci olmamasına özen gösterin.

İnsanların bu konuda borç dahi bıraktığı bir işletmeden müşteri çekmeniz zor olacaktır. Mümkün mertebe mahalle araştırmasını iyi bir şekilde gerçekleştirmeniz gerekiyor.

2. BAKKAL

Potansiyel: 9/10

Mahalle arasında dükkan açmak isteyen herkesin aklına ilk gelen fikirlerden biridir. Bakkal açmak kolaydır. Özellikle mahalle arasındaki bakkalları açmak söz konusu olduğu zaman birkaç günden fazlasına ihtiyacınız yoktur.

Mahalle aralarındaki bakkaların nitelikleri birbirlerine çok yakındır. Genellikle gıda, oyuncak ve basit sebzelerin bulunduğu işletmelerdir. Müşteri potansiyeli çok sabit olan işletmelerdir. Özel günlerde bile ciro artışı yakalanmaz. İşletmeyi açmak için genellikle 40 bin lira yeterlidir.

3. HER ŞEY X LİRACI

Potansiyel: 7/10

Son dönemde ülkemizin her noktasında görülen bu işletmeler hala önemli bir tüketici kitlesine hitap etmeye devam ediyor. Mahalle arasında da değerlendirilebilecek iş fikirleri arasında yer almaktadır. İşi kurmak genellikle kolaydır ancak yüksek talep gören ürünleri barındırmadan insanların ilgisini çekemezsiniz.

Evlerde bulunan her şeyi barındırmaya çalışın. Her zaman kendinize bir sınır çizmeyin. Örneğin, her şey 10 liracı açtığınız zaman evlerde bulunabilecek ancak çok pahalı birkaç ürün kategorisini de barındırabileceğinizi unutmayın.

4. TERZİ

Potansiyel: 5/10

Mahalle aralarında en çok görülen işletmelerden biri de terzilerdir. Genellikle kadınlar tarafından açılır ve işletilir. Gelir potansiyeli düşüktür. Ancak kaliteli elbiseler yapacak kadar iyi bir terziyseniz; mahallede kısa sürede sayısız iş alabilirsiniz. Sadece tamir, bakım ve onarım ile gelir elde etmeyi düşünüyorsanız; ciddi bir gelir potansiyeli olmayacaktır.

5. BUTİK TELEFON MAĞAZASI

Potansiyel: 8/10

Günümüzde artık 10 yaşındaki çocuklara bile telefon almak durumunda kalınıyor. Dolayısıyla her bireyin doğrudan müşteri potansiyeli olduğu işletmelerden biri de telefon mağazaları oluyor. Mahalle aralarında açılacak bu tür işletmelerin bir telefon mağazası olarak değil de; küçük bir telefoncu olarak değerlendirilmesi gerekiyor.

Bu tür işletmelerde telefon satışı yoktur. Genellikle telefon ürünleri satılır ve bir kısmında tamir hizmetleri de verilir. Mahallede zaten bu tür bir işletme yoksa kısa sürede müşteri potansiyeline erişme şansınız vardır.

6. ÇİĞKÖFTECİ

Potansiyel: 9/10

İnsanlar genellikle dışarıdan istediği gıda ürünlerinin çok hızlı gelmesini ister. Kimse çiğ köfte yemek istedikten bir saat sonra gelen çiğ köfteyi pek istemiyor. Dolayısıyla bu tür durumlarda ilk olarak en yakındaki çiğ köfteciye yönelim artacaktır. Eve ve iş yerlerine hızlı teslim seçeneği ile birlikte bir çiğ köfteci açabilirsiniz.

Çiğ köfte açmak için işe girişmeden önce Çiğköfte Bayiliği Veren Firmaları incelemenizi öneririz. Bayilik almak genellikle çok kolaydır. Birçok firmanın 15 bin liralık her şey dahil paketleri bulunuyor.

7. BERBER

Potansiyel: 6/10

Yine mahalle aralarında açılabilecek en iyi iş fikirlerinden biridir. Özellikle küçük dükkanlar için değerlendirmek mümkündür. İşe koyulmak için 15-20 bin lira sermayeye ihtiyacınız olacak. Müşterisi genellikle sabit olan dükkanlar arasında yer alıyor. Büyüme potansiyeli düşüktür.

8. KASAP

Potansiyel: 6/10

Türkiye’de neredeyse her mahallede bir kasap bulmak mümkündür. Büyük market zincirleri yerine hala ciddi bir talep gören işletmeler arasında yer alıyor. Özellikle sağlık endişesi yüksek olanlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Kasap açmak en kolay iş fikirlerinden biridir. 80 bin liralık sermaye genellikle yeterlidir.

9. HALI YIKAMA

Potansiyel: 8/10

Mahalle arasında açılabilecek en iyi iş fikirlerinden biri de halı yıkamadır. Son yıllarda halı yıkama hizmetine olan taleplerde ciddi artış yaşanmaktadır. Hızla büyüyen sektör mahalle aralarındaki işletmelere bile önemli düzeyde gelir potansiyeli oluşturmaktadır. Halı yıkamacı açmak kolaydır. En önemli ihtiyaç ise halıları yerinde almak ve yerine bırakmak için gerekli olan araç ve personel ihtiyacıdır.

10. SPOTÇU

Potansiyel: 8/10

Mahalle arasında değerlendirilebilecek bir diğer önemli iş fikri ise spotçudur. Genellikle spotçular düşük kiralık yerlerde kurulurlar. Dolayısıyla mahalle araları tam olarak istenilen potansiyel için önemlidir. Spotçu açmak için gerekli sermaye 10 bin liranın altındadır. İşe koyulmak için birkaç günden fazlasına ihtiyacınız yok.

Letgo ve benzeri platformları da kullanarak iş hacminizi büyük ölçüde artırabilirsiniz.

11. TÜPÇÜ

Mahalle arasında açılabilecek en iyi iş fikirlerinden biri de tüpçüdür. Düşük sermaye bedelleri ile kurmanın mümkün olduğu tüp firmalarında ortalama kar marjı yüzde 19 düzeyinde bulunmaktadır. Rekabetin olmadığı bir mahallede açılan bir tüpçünün aylık cirosu 100 bin lirayı kolaylıkla aşabilmektedir. İşi kurmak ve detayları öğrenmek için Tüpçü Dükkanı Açmak adlı rehberimize göz atabilirsiniz.