arama

Tüpçü Dükkanı Açmak: Bayilik Fırsatları

tüpçü
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş

Ülkemizin en eski iş kollarından biri olan tüpçü dükkanı açmak halen doğalgaz kullanımının çok yoğun olmadığı bölgelerde önemli potansiyel içeren iş fikirleri arasında yer almaktadır. Tüp bayiliği alarak tüpçü dükkanı açarak önemli bir yatırım ile gelir akışı elde edebilirsiniz.

Türkiye’nin birçok il merkezi de dahil olmak üzere sayısız ilçesinde ve beldesinde doğalgaz yoktur ya da çok az kullanılmaktadır. Bu bölgelerde tüm haneler ve iş yerleri yoğun bir şekilde tüp kullanımını sürdürmektedir. Doğalgazın çok yoğun olarak kullanıldığı bölgelerde de halen tüp önemli bir perakende ürünü olarak kullanılıyor.

TÜPÇÜ NEDİR?

Tüp bir perakende satış ürünüdür. Dolayısıyla bu ürünü toptan ucuza satın alarak; konutlara ve iş yerlerine perakende olarak satışını gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bunun için genellikle tüp firmaları bir bayilik satın almaktadır. Bu sayede ürünü toptan en ucuz şekilde temin edebilme fırsatına sahip olursunuz.

Tüpçü açmak için mutlaka bayilik almanız gerekmiyor. Bayilik almadan; ana bir dağıtıcıdan ürünleri kendiniz de toptan satın alarak satışa sunabilirsiniz. Ancak bu durumda en iyi fiyatı elde etmeniz büyük ihtimalle sorun teşkil edecektir. Dolayısıyla tüpçü açmak için bayilik almak size daha fazla kar marjı elde etme fırsatı sağlayacaktır.

Tüpçü bayiliği almanın en büyük zorluğu ise sermayedir. Ülkemizdeki ana tüp firmalarının büyük kısmı büyük bir sermaye gücü olan girişimci ve yatırımcılara bayilik sağlamaktadır.

TÜP BAYİLİĞİ ALMAK

Ülkemizde tüp bayiliği alabileceğiniz firmalar sınırlı sayıdadır. Bunların çoğunun da hemen hemen her bölgede mevcut bayileri vardır. Dolayısıyla tüm firmalar ile görüşme gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Türkiye’de en iyi tüp bayiliği veren firmalar:

  1. Milangaz
  2. Aygaz
  3. İpragaz
  4. Mogaz
  5. Bizimgaz

Tüpgaz bayiliği alırken tüm firmalardan teklif aldığınızdan emin olun. Bazı firmaların belirli bölgeler için çok iyi kampanyaları bulunabiliyor. Dolayısıyla çok uygun bedeller ile tüpgaz bayiliği alma şansınız var.

TÜP BAYİLİĞİNİ AÇMAK

Tüp firmaları ile görüşme gerçekleştirken firmaların bayilik için şartlarını öğrenebilirsiniz. Bunlar arasında genellikle en önemli talep; kurye olacaktır. Tüpçülerin en önemli gideri ve ihtiyacı kuryedir. Tüp ürünlerinin müşteriye hızlı ve güvenli bir şekilde ulaştırılması için bir veya birden çok kurye ihtiyacınız olacaktır.

Kuryeler tüp firmalarının iş hacmini etkileyen en önemli unsurdur. İnsanlar bu tür ürünlerin çok hızlı bir şekilde eve getirilmesi ve fırın ya da benzeri ürünler ile bağının yine kuryeler tarafından hızlı ve güvenli bir şekilde bağlanmasını talep ediyor. Bunu iyi bir şekilde sağlayan müşteri hizmetleri yüksek bir tüpçünün iş hacmi gün geçtikçe yükselecektir.

Tüpçüyü açmak için çok büyük bir dükkana ihtiyacınız yok. Ancak tüp ürünlerini saklamak için büyük bir depo ihtiyacınız olacağı açıktır. Bu nedenle işlek noktadaki küçük bir dükkan ile kirası düşük bir depo tutmak en mantıklı yaklaşım olacaktır.

PAZARLAMA ve REKLAM

Tüp firmalarında iş hacmini artırmak için yoğun bir şekilde pazarlama ve reklam çalışmalarına ihtiyacınız olacak. Yapacağınız en büyük girişim işletmenize yakın her noktadaki ev ve iş yerinde magnetlerinizin bulunmasını sağlamak olacaktır. 2 haftada en az 1 kere; tüm ev ve iş yerlerini gezip magnet dağıtmanızı öneririz. Bunu net bir şekilde sağlayabilirseniz kısa sürede telefonlarınız daha sık çalmaya başlayacaktır.

Tüp firmalarında para kazanmak çok zor değildir. Bu önemli bir ihtiyaçtır ve süper market gibi noktalardan temin edilemiyor. Dolayısıyla insanların tüpçü dışında bir alternatifi yok. Bunu en iyi şekilde sağlayan işletmeler; çok uzun vadeli müşteri etkileşimi sağlayabilme becerisine haiz olacaktır. Dolayısıyla uzun vadede karlı ve potansiyeli yüksek iş fikirleri arasında yer alıyor.

TÜPÇÜ AÇMAK İÇİN NE KADAR SERMAYE LAZIM?

Ortalama düzeyde bir tüpçü açmanın maliyeti 150 bin liradır. Bu tutar bayilik alınması durumunda 400 bin liraya kadar yükselebilmektedir. Çünkü ana tüp firmaları nakliye süreci için araç temini talep etmektedir.

TÜPÇÜ AÇMAK NE KADAR KAZANDIRIR?

Bayiliklerde tüp ürünlerindeki kar marjı yüzde 19 düzeyindedir. Bayiliksiz ilerleyen tüp dükkanlarında ise kar marjı yüzde 17’ye kadar düşüyor.

2 yıllık bir tüpçünün ortalama net aylık cirosu 200 bin liraya yakındır. Dolayısıyla aylık net karı, personel ve kira gibi tüm giderlerden sonra 20 bin lira düzeyinde gerçekleşmektedir.

  • memet zeki karslı
    2 yıl önce

    tup bayılıgı almak istiyom

    14
    yorum beğen