arama

%99 İhtimalle Batmayacak İş Fikirleri

mutsuz kayıp iflas

Öncelikle merak etmeyin, fotoğraftaki Taylandlı Boy Anupong hanımefendi iflas etmedi veya işinden olmadı. Sadece size bir “iflas” pozu veriyor.

Titanik’in bile battığı bir dünyada; asla batmayacak hiçbir iş fikri yoktur. Her iş fikri, tüm her şey eksiksiz ve doğru yapıldığı halde dahi batabilir. O nedenle yüzde 100 batmaz denilen bir iş fikrinden uzak durun. Biri size “bu iş asla batmaz, zengin olacağız” diyorsa; dikkat edin, o iş de diğer işler gibi gayet batabilir. Ancak, elbette dünya genelinde daha önce açılmış işletmelerin performansı üzerinden; batma ihtimali daha düşük iş fikirlerini belirlemek mümkündür. İstatistik her şey olduğuna göre, bazı iş fikirleri için “batma ihtimali daha az” tanımlaması yapılabilir.

Bu rehberimizde, sadece Türkiye’de değil; dünya genelindeki istatistikler göz önüne alınarak “batmama” ihtimali, “batma” ihtimalinden daha yüksek olan iş fikirlerine değinilmiştir.

Tekrar etmek gerekirse, “Yüzde 99 Batmaz” ifadesi tamamen farazidir. Bir işin ne kadar ihtimalle batıp, batmayacağını öngörmek imkansızdır. Bu rehberde yer alan iş fikirleri, dünya genelinde daha uzun yıllar girişimci ve yatırımcılara kazandırdıkları için buradalar…

1. MARKET

Yaşama Endeksi: 10/10

Marketler insanların en temel ihtiyaçlarını satmak üzere hizmet verirler. Dünyanın en eski iş fikirleri arasında yer almaktadır. Genellikle iş dünyasında çok fazla deneyime sahip olmayan girişimci ve yatırımcılara önerilen bir iş fikridir. Market açmak neredeyse ortalama sermaye tutarına sahip herkes için uygun bir iş fikridir ve genellikle işin müşterisi hazırdır. Bir market açmak için çok spesifik sorunlar ile boğuşmazsınız ve herhangi bir lisanslama ile sertifikaya ihtiyacınız bulunmaz.

Ortalama olarak kendi marketinizi 1 hafta gibi bir sürede kolaylıkla açabilirsiniz. Marketler, etrafında konutlar ve iş yerleri bulunduğu sürece ciro elde eder ve yaklaşık tüm cironun yüzde 40’ına yakınını kar olarak elde eder. Marketlerin genel olarak batmasının en büyük nedeni çok yüksek kiralardır. Market açma sürecini doğru planlayıp, kira

2. GİYİM MAĞAZASI

Yaşama Endeksi: 10/10

Gıdadan sonra en temel ihtiyaçlarımızdan biri de giyinmektir. İnsanlık var olduğundan beri giyinmeye ihtiyaç duyuyor ve bu ihtiyaç hiçbir şart ve koşulda değerini kaybedecek gibi görünmüyor. Giyim işletmeleri, diğer zorunlu temel ihtiyaçları satan işletmelere göre çok daha yüksek kar marjları ile çalışmaktadır. Konu asla batmayacak iş fikirleri olduğu zaman market ve giyim mağazaları kesinlikle başı çekmektedir.

Giyim mağazalarının da en büyük batma nedenleri genellikle çok yüksek kiralar ve modaya ayak uyduramamaktır. Kuracağınız işletmenin potansiyel lokasyonun kirasını iyi bir şekilde değerlendirin ve mutlaka modayı takip edin.

3. SAĞLIK HİZMETLERİ

Yaşama Endeksi: 10/10

İnsanlar doğar, büyür ve ölür. Her 3 aşamada da her zaman sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyarız. Ortalama hayat süren bir insan hayatı boyunca 200’e yakın kere hastaneye gittiği göz önüne alındığı zaman: sağlık hizmetlerine yönelik bir iş fikrini hayata geçirmek harika bir potansiyel içeriyor. Elbette sağlık hizmetleri derken doğrudan bir hastane açmanız gerektiğinden bahsetmiyoruz. Sağlık sektörünü cazibeli yapan en büyük olgulardan biri de; her türden sermayeye sahip girişimci ve yatırımcılara fırsat sağlamaktadır. Örneğin, sermayeniz minimum seviyede bulunuyorsa bir alternatif tıp ürünleri satan işletme açabilirsiniz.

4. GÜVENLİK HİZMETLERİ

Yaşama Endeksi: 9/10

Her türlü güvenlik hizmetini sağlayan işletmelerin batma riski çok düşüktür. Güvenlik en temel ihtiyaçlarımız arasında yer alıyor olup, her geçen gün güvenlik hizmetlerine olan taleplerde artış kaydedilmektedir.

Siber güvenlik, yakın koruma, konut güvenlik hizmetleri gibi tüm güvenlik bazlı iş fikri yüksek potansiyel taşımaktadır.

5. ETÜT – DERSHANE – KURS

Yaşama Endeksi: 7/10

İlginç bir şekilde dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de çocuk sayısı azalırken, konut başına düşen eğitim harcaması artmaktadır. Ebeveynler önceki yıllara göre, çocukları için daha fazla eğitim harcaması yapma eğilimi gösteriyor. Dünya hızla değişirken, yüz yıllardır değişmeyen ve kazandıran iş fikirlerinden biri de eğitim hizmetleri olmayı sürdürüyor.

Son ırmak kuruyana, son balık tutulana kadar eğitim hizmetleri değerini korumayı sürdürecektir.

6. MOBİLYA – DEKORASYON

Yaşama Endeksi: 7/10

Mobilya işletmelerinin çok uzun yıllar aynı konumda işlerine devam ettiğini birçoğunuz zaten fark etmiştir. Mobilya ve dekorasyon ürünleri satan işletmeler hem çok yüksek kar marjları ile çalışmaktadır hem de 18 yaş üstündeki herkes müşteri kitlesidir.

Sektöre girmek için yüksek sermayeye ihtiyaç duyuluyor. Minimum 600 bin lira.

7. TAMİR HİZMETLERİ

Yaşama Endeksi: 7/10

Gün geçtikçe insanlar kendilerine ait ofislerde, masa başında çalışmak istediği için tamir hizmetini başarılı bir şekilde veren işletmelerin sayısı hızla azalıyor. Aklınıza gelebilecek her türlü ürün için tamir hizmeti gerekliyken, sektörün azalma eğilimine girmesi nedeniyle; tamir hizmetini veren işletmelerin batma riski gün geçtikçe azalıyor. Üstelik, sektör rekabetinin azalması nedeniyle, tamir hizmeti son yılların en yüksek karlılığına sahip.

8. EĞLENCE SEKTÖRÜ

Yaşama Endeksi: x/10

GÜNCELLEME: 2020 yılı itibarıyla dünya genelinde etkisini gösteren Coronavirus (Covid-19) pandemisinde yaşananlar göz önüne alındığı zaman; eğlence sektörü bu listede artık yer almamaktadır. Pandemi ile birlikte, sektör tarihin en dip seviyesinde bulunuyor. Eğlence işletmelerinin uzun yıllar daha eski seviyesine gelmesi beklenmiyor.

9. İKLİMLENDİRME

Yaşama Endeksi: 6/10

Maalesef dünya hızla küresel ısınma tarafından ele geçiriliyor. Artık yazlar daha sıcak ve kışlar daha soğuk. Bilim insanlarına göre, önümüzdeki yıllar bugünden daha iyi olmayacak. Asla batmayacak iş fikirleri arıyorsanız, iklimlendirme sistemlerine yönelik bir iş fikrini hayata geçirmeniz önerilir. Basit bir fikir olarak, bir klima markasının bayiliğini alabilir veya daha düşük sermayeniz varsa klima, buzdolabı, derin dondurucu bakım hizmeti verebilirsiniz.