arama

En Karlı 22 Tarım Ürünleri ve Bitkiler ile Az Emek Çok Kazanç Fırsatı

karlı tarım ürünleri

Dünya genelinde tarım ile ilgilenen girişimci ve yatırımcıların büyük kısmı standart tarım ürünlerini yetiştirerek gelir elde etmeye çalışırken, bazı girişimci ve yatırımcılar en karlı tarım ürünleri ve bitkiler için yetiştiricilik faaliyetine girişerek daha az alanda daha az emek ile maksimum gelir elde etmektedir.

Türkiye bulunduğu konum itibarıyla dünyanın en değerli tarım arazilerine sahip ve 4 mevsimi barındırmasıyla ile çeşitli tarım ürünlerini yetiştirmek için harika fırsatlar barındırır. Ancak ülkemizde çiftçilik gün geçtikçe azalmakta ve bu potansiyeli yeniden canlandırmak için kamu kurum ve kuruluşları yoğun destek sağlamaktadır. Bu doğrultuda en karlı tarım ürünlerine yönelik bir girişim başlatırken muhtemelen çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından hibe veya destek alma şansınız da bulunuyor.

Eğer herhangi bir tarım ürününü yetiştirmek üzere belirli bir alana sahipseniz ve bu iş için en karlı tarım ürününü seçmek istiyorsanız; sizler için dünya genelinde en az emek ve alan ile en çok para kazandıracak en karlı tarım ürünlerini inceledik.

Bu rehberi incelerken bilmeniz gereken en önemli şey; her tarım ürünü her arazide yetişmez. Bu nedenle ürünü yetiştirmeden önce toprak analizi yaptırmanız ya da doğrudan şehrinizdeki Tarım ve Orman Bakanlığı il müdürlüklerinden bilgi almanızı öneririz.

Değerlendirilebilecek en karlı 22 tarım ürünleri:

1. LAVANTA

lavanta

Lavanta, gıda ürünlerinden, ilaçlara ve kokulara kadar hemen hemen her şeyde kullanılıyor. Lavanta yağı aynı zamanda sağlık ürünler arasında yoğun bir şekilde de yer almaktadır.

2. BAMBU

bambu

Genellikle peyzaj için kullanılmaktadır ve son dönemde ülkemizde de yoğun olarak tercih ediliyor. Onu en karlı tarım ürünü yapan şey, çok hızlı büyümesi ve bu sayede kısa sürede ciddi bir hasat elde edebilmenizdir.

3. FESLEĞEN

fesleğen

Fesleğen binlerce farklı yemekte kullanılan popüler bir bitkidir. Kolayca iç mekanlarda veya küçük bir konteyner içerisinde yetiştirebilirsiniz. Açık havada yetiştirmeyi planlıyorsanız, sıcak ve nemli ortamlarda büyür. Fesleğeni doğrudan gıda üreticilerine, marketlere veya pazarlardaki tüketicilere satabilirsiniz.

4. KİŞNİŞ

kişniş

Kişniş büyümek için fazla yer gerektirmeyen popüler bir bitkidir. Eşsiz bir tada sahip olmasının yanı sıra, sindirime yardımcı olmasıyla da son dönemde yoğun olarak kullanılıyor. Gıda takviyesi üreten şirketlere satış için ideal bir karlı tarım ürünüdür.

5. FRENK SOĞANI

frenk soğanı

Hemen hemen her iklimde yetiştirilebilen dayanıklı bir üründür. Hem ev içerisinde hem de dışarıda yetiştirebilirsiniz. Özellikle lüks restoranların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaktadır.

6. KORE GİNSENGİ

ginseng

Sağlık sektörünün yakından takip ettiği popüler bir tarım ürünüdür. Çeşitli ilaçlar, takviyeler ve çaylarda kullanılır. Medyanın etkisiyle dünya genelinde satışları hızla artmaktadır. Türkiye’de yetiştiriciliği yapılmadan önce toprak analizi yaptırmak önemlidir. Yetiştiriciliği nispeten zor ürünler arasında yer almaktadır.

7. SAFRAN

safran

Mor-Mavi bir çiçekten üretilen bir baharattır. Çiçeklerin büyük kısmından çok az elde edilmesi nedeniyle büyük bir bahçeye ihtiyacınız olacak. Safran tüm rakip baharatlara göre en yüksek fiyat ile satılan ürünler arasında yer almaktadır.

8. ÇERİ DOMATES

çeri domates

Standart domateslere göre satışları gün geçtikçe artan bir üründür. Ancak çeri domates için en az 2-3 dönüm araziye ihtiyacınız olacak. Üretim doğrudan haldeki toptancılara yapılabilir. Üretimi domates yetiştiriciliği ile aynı süreçtir. Henüz tarımsal destek konusunda avantajlı bir ürün değildir.

9. GOJİ BERRY

goji berry

Özellikle sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyenler tarafından yoğun bir şekilde tüketiliyor. Fiyatı çok yüksektir ancak üretimi biraz zahmetli. Ülkemizde kurt üzümü olarak biliniyor. Yetiştiriciliği konusunda yeterli kaynak bulmakta sorun yaşayabilirsiniz. Yeni İş Fikirleri olarak en kısa zamanda net bir rehber hazırlayacağız.

10. BONSAI ÇİÇEKLERİ

bonsai

Konu karlı tarım ürünleri olduğunda kesinlikle üzerine kafa yorulması gereken bir fikir. Küçük bitkiler olan Bonsai çiçekleri saksıda yetişir. Karlı ve değerlendirilebilir bir iş fikri arıyorsanız doğrudan evde Bonsai Çiçekleri üretebilir ve online olarak satabilirsiniz. Dünya genelinde dekorasyon için yoğun olarak kullanılmaktadır.

11. TRÜF MANTARI

trüf mantarı

Konu mantar olduğu zaman üreticisine en çok para kazandıran tarım ürünleri arasında trüf mantarı da yer almaktadır. Yetiştiriciliği nispeten zor olsa da pazar fırsatı çok yüksektir. Trüf mantarı yetiştiriciliği yapmak istiyorsanız hemen Trüf Mantarı Yetiştiriciliği’ne göz atmanızı öneririz.

12. ALOE VERA

aloe vera

Kolaylıkla tohumunu ekerek hem içeride hem de dışarıda yetiştirebileceğiniz bir üründür. Sağlık açısından kullanım alanı gün geçtikçe artmaktadır.

13. ZENCEFİL

zencefil

Başta Çin olmak üzere, Hindistan, Endonezya, Vietnam, Japonya gibi tropik ya da yarı tropik iklimlerde yetişmesine rağmen ülkemizde de özel topraklarda yetiştirilebilmektedir. Özellikle sindirim sistemine olan faydası nedeniyle yoğun bir şekilde tüketilmektedir.

14. KIZILCIK

kızılcık

Kırmızı renkli kızılçık çiçeği dünya genelinde C vitamini deposu olarak bilinir ve özellikle soğuk algınlığı dönemlerinde kullanılır. Satış pazarı gün geçtikçe artan en karlı tarım ürünleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde de yetiştiriciliği yapılabilen tarım ürünleri arasında yer alıyor. Kısıtlı alanda ciddi verim almak da mümkündür.

15. ADAÇAYI

adaçayı

Ülkemizde en çok tüketilen çayların içerisinde yer alan adaçayı yetiştiriciliği yaparak da dar alanda yüksek kazanç elde edebilirsiniz. Satış ve pazar alanı çok geniştir. Hemen kapınızın önünde bulunan pazar esnafına bile satabilirsiniz.

16. ÇÖVEN OTU

çüven otu

Türkiye’de de aktif olarak yetiştirilen ve anadoluda yoğun bir şekilde sağlık karışımlarında kullanılan çöven otu yetiştiriciliği yapabilirsiniz. Ülkemizde genellikle yoğun olarak bulunan romatizmal hastalıklara iyi geldiği bilinen Çöven Otu’nun yetiştiriciliğini girişimci ve yatırımcılara öneriyoruz.

17. MUŞMULA

muşmula

Genellikle Karadeniz’de yetişen Muşmula, sağlık endişelerinin artması ve bitkisel karışımlara yönelik artış ile birlikte popüler bitkiler arasında yer almıştır. Liflerle dolu muşmula genellikle sindirim sorunları için yoğun olarak kullanılıyor. Kullanım alanı henüz kısıtlıdır, çok geniş alanda üretimini önermiyoruz.

18. NANE

nane

Ülkemizde üretimi birkaç yıl öncesine göre azalmasına rağmen tüketimi gün geçtikçe artmaktadır. Doğrudan nane yetiştiriciliği yaparak kısa ve uzun vadeli karlı bir tarım iş fikrine başlayabilirsiniz. Nane üretimi kolaydır ve yetiştiriciliği için 500 metrekare alan bile yeterlidir.

19. HARDAL

hardal

Genellikle baharat olarak kullanılmaktadır. Yetiştiriciliği çok kısıtlı olmasına rağmen son dönemde bitkisel karışımlarda yoğun olarak yer alıyor. Siyah, beyaz ve kırmızı türleri bulunmakta olup; keskin ve yakıcı bir tadı bulunur. Soslarda yoğun olarak kullanılıyor. Hem yetiştiriciliği ile elde edilen çiçekler hem de doğrudan tohum olarak satış fırsatı bulunan bir tarım ürünüdür.

20. KIRLANGIÇ OTU

kirlangic-otu

Özellikle göz hastalıklarına yoğun bir şekilde iyi geldiği belirtilen kırlangıç otu da alternatif olarak karlı bir tarım bitkisi arayanlar tarafından tercih edilebilir. Dayanıksız bit bitki olması nedeniyle yetiştiriciliği nispeten zordur. Halk arasında Hilaliye ve Temre otu olarak da bilinen Kırlangıç Otu’nun boyu maksimum 80 santime kadar uzayabiliyor ve dönemlik olarak satış imkanı sağlıyor. Çok dayanıklıdır; 40 derecelik sıcaklıklara bile dayanabiliyor ve kar altında da büyüyebiliyor.

21. PEYZAJ AĞAÇLARI

peyzaj

Ülkemizde ve dünyada en karlı tarım ürünlerinden biri de peyzaj ağaçlarıdır. Genellikle kullanılacak alana yönelik olarak özel olarak üretilir ve ağaç 4-5 yıllık olduktan sonra alana transfer edilir. Standart bir ağaca göre 10-15 kat pahalı satılan peyzaj ağaçlarına yönelik bir faaliyet başlatacak olan işletmelerin reklam ve pazarlama için de ciddi bir bütçe ayırması önemlidir.

22. SARIMSAK

sarımsak

Ülkemizde geniş bir alanda yetiştiriciliği yapılabilecek bir ürün olmasına rağmen tam olarak istenilen potansiyele erişememiştir. Yetiştiriciliği nispeten zorludur ancak fiyatlar en basit hal toptancılarına yönelik satışlarda bile yüksektir. Faydaları saymakla bitmeyen bir üründür ve yurt dışına ihraç edilen tarım ürünleri arasında yer almaktadır.

 

  • Hakan
    4 yıl önce

    Kırlangıç otu için destek almaya başvurdum. Konya da destek alınabiliyor. İlgilenenlere duyurulur.

    33
    yorum beğen
  • İsmail Tanrıverdi
    3 yıl önce

    Merhabalar Artvin,Ardanuç bulanık köyünde ikamet etmekteyim hatırı sayılır arazilerimiz var bambu,lavanta,safran yetiştiriciliği konusunda tecrübe sahibi birisi ile birlikte çalışmak isterim.

    26
    yorum beğen