arama

2024’te Bayilik Veren Marketler

bayilik veren marketler

Market bayiliği almak kısa sürede önemli bir gelir akışına ulaşmanıza yardımcı olabilecek bir iş fikridir. Siz de Türkiye geneli market bayiliği veren firmalardan bayilik alarak kısa sürede kendi işletmenizi kurabilirsiniz.

Türkiye 83 milyonu aşkın bir nüfusu ile perakendecilik konusunda yüksek potansiyel içeren ülkeler arasında yer almaktadır. Bayilik veren marketler aracılığıyla perakende sektörünün en önemli yapı taşlarından biri ile sektöre girmek mümkün.

Ülkemizde bayilik veren birçok market bulunmakta olup, bu marketlerinin her birinin girişimci ve yatırımcılardan talep ettiği şartlar farklıdır. Büyük markaların şartları daha ağır seviyede bulunuyorken, küçük markalar daha düşük şartlar talep etmektedir.

Ülkemizde perakende sektörüne giriş yapmayı planlıyorsanız, bir büyük markanın çatısı altına girmek mantıklı olabilir. Zira, günümüzdeki birçok market; büyük market şubelerine karşı rekabet edememektedir.

Rehberimizde sıklıkla sorulan sorulan nedeniyle bayilik vermeyen 3 markaya da değineceğiz.

BIM

bim

1995 yılında kurulan ve günümüzde 10 bine yakın mağazası ile bu alanda en büyük 2’nci, perakende satış anlamında ise en büyük mağaza zinciridir. Ülkemizde zincir market denildiği zaman ilk akla gelen marka olan BIM, hiçbir suretle bayilik vermemektedir. Sıklıkla soru olarak yöneltildiği için belirtmek istedik. BİM’in 2024 yılı itibarıyla bayilik sistemi yoktur.

A101

a101

2008 yılında kurulan ve günümüzde Türkiye’de en fazla şubesi bulunan zincir marketler olan A101 de aynı BIM gibi kesinlikle bayilik vermemektedir. Tüm şubelerini ana merkezden açan A101, en hızlı büyüyen zincir marketler arasında yer almaktadır. A101’in 2024 yılı itibarıyla bayilik sistemi yoktur.

UCZ

ucz market

Bir dönem bayilik veren marketler arasında yer alan UCZ marketleri de artık ŞOK bünyesine girdi ve artık bayilik verilmiyor.

ŞOK

şok market

1995 yılında Migros tarafından kurulan ŞOK Marketler, Türkiye’nin 81 şehrinde toplam 7215 mağazaya sahiptir. Türkiye’de en hızlı büyüme kaydeden market zincirler arasında yer alan ŞOK Marketler de bayilik ve franchise uygulamalarını artık sonlandırmış bulunmaktadır.

EKOMİNİ

ekomini

Ülkemizde bayilik veren marketler arasında yer alan Ekomini, uygun koşullar altında franchise seçenekleri sağlamaktadır. Ortalama olarak 5 milyon liralık yatırım sermayesine sahip olan girişimci ve yatırımcılar, Ekomini ile iletişime geçerek bayilik için başvuruda bulunabiliyor. Bayiliği kabul edilen franchise adaylarına tamamen anahtar teslim market kurulumu gerçekleştiriliyor. 5 yıllık bir anlaşma çerçevesinde verilen bayilikler ile hızla büyüyen bir market zincirinin bünyesine dahil olabiliyorsunuz.

Ekomini’nin bayilik seçenekleri hakkında bilgi almak için +90 216 586 80 00 numaralı telefon adresini kullanabilirsiniz.

SEÇ MARKET

seç market

2024 yılı itibarıyla 1.000’den fazla bayiliğe ulaşmayı başaran Seç Marketler zinciri de bayilik veren marketler arasında yer almaktadır. Ortalama 5 milyon liralık yatırım sermayesine sahip olan girişimci ve yatırımcılar, Seç Market ile iletişime geçerek bayilik alabiliyor.

Hızlı nakit dönüşümüne sahip perakende sektörüne giriş için eşsiz fırsatlar sağlayan Seç Market, 200 metrekarelik bir dükkan talebinde bulunmaktadır. Ayrıca dükkanın yürüyüş yollarında olması da tercih sebebi olarak belirtiliyor.

Seç Market’in bayiliğini alan girişimci ve yatırımcılar ilk günden itibaren de ana firma personelleri tarafından yoğun destek sağlanmaktadır. Firmanın bayiliği hakkında bilgi almak ve başvuru yapmak için +90 212 577 75 52 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

DİĞER

Ülkemizde hizmet veren diğer büyük market zincirleri olan CarrefourSA, Migros, Hakmar gibi diğer market zincirleri de bayilik vermemektedir. Bu yönde bilgi sağlayan internet siteleri ile vakit kaybetmenizi asla istemeyiz.

TÜRKİYE’DE ZİNCİR MARKET SEKTÖRÜ

super-market

(Bu kısım Native Media yazarı Cansu Bektaş tarafından hazırlanmış rapordan alıntıdır)

Ülkemizde gıda zincir marketleri pazarını oluşturan ulusal marketler ve indirim marketleri, özellikle son 5 yıldır hem mağaza sayısı hem de medya yatırımı açısından hareketli bir dönem geçiriyor.

Sektörü şekillendiren en önemli konular, ülke ekonomisi, tüketici davranışları ve talepleridir. Günümüz
ekonomik göstergeleriyle paralel olarak, tüketiciler için indirimleri ve fırsatları takip etmek, alışverişlerini
en uygun bütçeyle tamamlamak, kendi ev ekonomilerini dengede tutmak adına bir gereklilik haline geldi.

Bütçe dostu mağazalara ilgi doğal yoldan artmış durumda. Bu nedenle pazardaki en önemli oyuncular artık
indirim marketlerinden oluşuyor. Türkiye’nin en büyük 10 perakendecisine de bakıldığında indirim
marketlerinin ağırlığı ve yıllar içinde geldikleri nokta açıkça görülüyor.

Fiyat ve ürün kalitesini bir arada arayan tüketiciler aynı zamanda bu taleplerini fazla yorulmadan
yakınlarında bulmak istiyorlar. Fiyat – ürün performansı konusunda rekabetçi davranan perakendeciler, bunun yanında Private Label ürünlerini de pazara sokuyorlar. Böylece tüketicinin bu alandaki güvenini arttırmaya çalışırken, kendilerine de karlılıkları için ekstra alan yaratıyorlar. Tüketicilerin her an her yerde alışveriş yapabilme isteği, perakendecilerin fiyat – ürün performansı verirken ulaşılabilirliklerini de sağlaması gerektiği anlamında geliyor. Perakendeciler mağaza sayılarını arttırarak ve online market sitelerini hayata geçirerek talebe cevap vermeye çalışıyorlar.

Bütün bu koşullar altında markaların kendilerini ve neler yaptıklarını tüketiciye en doğru şekilde anlatmaları gerekiyor. Gün geçtikçe artan mesaj kirliliği, sürekli değişen pazar koşulları ve tüketici beklentileri iletişim stratejilerinin önemini daha da artırıyor. Medya kullanımında rakiplerden farklılaşan, dijitalleşen dünyayla paralel, markanın pazarlama hedeflerine ulaşmasını destekleyecek nitelikte ve tüketiciye maksimum etkileşim sağlayan bir iletişim planlaması şu an markaların en önemli ihtiyaçlarından biri konumundadır.

Gıda Zincir Marketlerin medya yatırımları ağırlıklı olarak TV mecrasında yapılmaktadır. Gazete ve
açıkhava, sektörün medya yatırımlarında en fazla paya sahip destek mecralar olarak konumlanmıştır.

sektor-market

GIDA ZİNCİR MARKETLERİN MEDYA YATIRIM MEVSİMSELLİĞİ

Gıda Zincir Marketlerin Medya Yatırımları

mdy-g

Gıda Zincir Marketlerin medya yatırımları Mayıs ve Eylül – Ekim dönemlerinde yoğunlaşmaktadır. Bu dönemlerde
Ramazan, özel gün, back to school gibi ekstra iletişimlerin etkisi bulunmaktadır.

GIDA ZİNCİR MARKETLER SEKTÖRÜ MECRA YATIRIMLARI

Gıda Zincir Market yatırımları yıllar içinde artış göstermiştir. TV ve Açıkhava yatırımları en yüksek
artışın olduğu mecralar olurken, Gazete tarafında ise düşüş gözlenmektedir. Radyo, Sinema ve
Dergi mecraları ise destek mecrası olarak kullanılmaya devam etmiştir.

gd-sektor

ANA OYUNCULARIN YILLAR İÇİNDEKİ DEĞİŞİMİ

A101 genel medya kullanımında lider, Şok ve Migros yatırımlarını yıllar içinde arttırırken Carrefour’ da ise
düşüş gözlenmektedir.

krst

GIDA ZİNCİR MARKETLER TV KULLANIM HACİMLERİ

Sektörün ana oyuncuları, yıllar içinde TV kullanım oranlarını arttırırken yalnızca Carrefour markasında düşüş gözlenmektedir.

tv-olc

GIDA ZİNCİR MARKET TÜKETİCİLERİNİN PROFİLİ

cns

MÜŞTERİLER MARKET SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT EDİYORLAR?

ft

Market Tüketicileri Market Alışverişlerini Hangi Günlerde Yapıyorlar?

gunler

Tüketiciler Markete Nasıl Gidiyor?

mrkt-gidis

GIDA ZİNCİR MARKET TÜKETİCİLERİNİN YAŞAM CÜMLECİKLERİ

  1. Alışveriş yaparken en ucuz satan yeri bulmak için dolaşmaktan kaçınmam.
  2. Alışverişte her kuruşun hesabını yaparım.
  3. Alışveriş yapmasam bile çarşı pazar dolaşmak hoşuma gider.
  4. Alışverişimi internet üzerinden yapmak hayatımı kolaylaştırır.
  5. Bir markayı beğeniyorsam kolay kolay değiştirmem.
  6. Reklamını gördüğüm ürünleri almak isterim.
  • Göksel Eren
    4 yıl önce

    Marketcilik hep ilgimi çeken bir konu olmuştur, belki olur belki olmaz ama çok iyi donanım gerekiyor. UCZ ile alakalı konuyu bilmiyordum demek Şok bünyesine girdi demek, bir kere olsun alışveriş yapmamıştım ama kayboluşu dikkatimi çekmişti.

    33
    yorum beğen
  • Adem
    4 yıl önce

    Bazı bayilikler gerçekten kazandırıyor. Tabi ne kadar paran olduğuna göre nereye yatırım yapacağın değişiyor. Bayilik almadan önce nereye açacağınızı ve nereden bayilik almanız gerektiğini iyice araştırmanızı tavsiye ederim.

    30
    yorum beğen