arama

Halk Eğitim Merkezi’nde Kurs Açmak

öğrenci
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş

Halk Eğitim Merkezleri ülkemizde nitelikli eğitimin sağlanabilmesi açısından en önemli kurumlardan bir tanesidir. Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla, gerekli sertifikalara sahip olanlar kendi kurslarını açabilir ve dolayısıyla bu kursa katılım olması durumunda ek ders ücreti üzerinden para kazanabilmektedir. Siz de Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde kurs açmak istiyorsanız; ilgili şartlara uygun bir başvuru ile kurs açabilirsiniz.

Türkiye’nin her noktasında bulunan Halk Eğitim Merkezleri‘nde dışarıdan öğreticiler aracılığıyla kurs açılabilmektedir. Belirli şartlar altında düzenlenen bu kursları düzenlemek için kolaylıkla çalışma başlatabilir ve ek gelir elde edebilirsiniz.

KURS AÇMA ŞARTLARI

Halk Eğitim Merkezi‘nde kurs açabilmek için öncelikli olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilen kurs programlarından biri için sertifikaya sahip olmanız gerekiyor. İlgili kursları incelemek ve programları verebilecek yetkinliklikte olup olmadığınızı incelemek için bu sayfayı kullanabilirsiniz. Söz konusu sayfada, vermek istediğiniz kurslara ilişkin arama gerçekleştirin ve kurs programını bulduktan sonra Dosya Modülü ve varsa Bilgi Sayfası‘nı mutlaka inceleyin.

Vermek istediğiniz kursa ilişkin Dosya Modülü’nde kursu verebilecek yetkinlikler açıkça belirtilir.

Örneğin, ilgili kurs için belirli bir Üniversite eğitimini tamamlama şartı olabilir. Eğer bu şarta sahipseniz, kursu açabilmek için en önemli gerekliliğe sahip olduğunuz anlamına gelir. Kurs programında, kursu verebilmek için pek çok ek yönerge olup olmadığını da mutlaka inceleyin.

KURSU AÇMA ADIMLARI

Kurs için en önemli gereklilik sertifika-yeterlilik adımıdır. Eğer kursu açabilecek yetkinliğe sahip belgeleriniz bulunuyorsa; diğer adımlara geçebilirsiniz.

1. Kurs açmak için ilk olarak bağlı bağlı bulunduğunuz Halk Eğitim Merkez’ini mutlaka ziyaret etmeniz gerekiyor. Türkiye’nin her noktasında her kurs programını açmanıza izin verilmeyebilir. Bu konuda Halk Eğitim Merkezi müdürlüğünün net bilgisini almadan önce hazırlık yapmanız önerilmiyor. Örneğin, Denize kıyısı olmayan bir şehirde denizcilik ile ilgili kurslar için izin almak zor olabilir. Müdüriyete mutlaka başvurun ve detaylı bilgi isteyin.

2. Eğer halihazırda bir kamu kurumunda çalışıyorsanız, kursu açabileceğinize dair; kurum müdürünüzden “olur yazısı” almanız gerekir. Aksi durumda kursu açamazsınız.

3. Kimlik fotokopisi ve diploma fotokopisinin temini.

4. Ziraat Bankası hesabınıza ait İBAN bilgisi, hesap yoksa mutlaka açılmalıdır.

5. Kursa katılacak olan en az 12 öğrencinin kimlik fotokopisi. 12’den fazla olabilir ancak az olamaz.

6. Kursa katılacak olan her öğrenci için Kurs Kayıt Formu doldurulacak (Halk Eğitim Merkezleri’nden temin edebilirsiniz)

7. Kursu verebileceğinize dair gerekli olan eğitim bilgisinin veya sertifikanın fotokopisi.

8. Kurs belgeleri Milli Eğitim Bakanlığı müdürlüğüne teslim edilecek ve burada onaylanması beklenecek. Onay süreci ise Halk Eğitim Merkezleri tarafından veriliyor.

9. Kurs için onay alınması durumunda, kursun Dosya Müdülü’nde de yer alan kurs planı hazırlanacak ve sınıf defteri alınacak. İlgili sınıf defteri de günü gününe doldurulacak.

Açılacak olan her kurs için aynı adımların tekrar edilmesi gerekiyor.

Öğretmenler için Önemli Not: Değişiklik ile, okulda kaç saat görev alındığından bağımsız olarak; 10 saatten fazla ders alamazsınız.