arama
     
     

    Kendi Markanı Kurmak Maliyeti 2025

    Kendi markanı kurmak
    • 1 Star
      Loading...

    Kendi markanı kurmak fikri, girişimciliğe yeni atılmayı planlayan kişiler tarafından akıllara gelmektedir. Marka sahibi olmak demek yalnızca ürün satmak demek değildir. Bunun beraberinde bir fikri, bir hikayeyi ve bir tarzı göstermenin en önemli yoludur.

    Tamamen kendi zevklerinize göre ne üzerine marka kuracağınızı şekillendirebilirsiniz. İsteyen kendi parfüm kokularını oluşturduğu bir dükkan açma işine girebilir, isteyen ise hobi dükkanı açabilir. Bu sayede var olan markanızı koymanızın ardından insanlar tamamen sizi tanıyacak hale gelir.

    Kendi markanı kurmak

    Kendi markanı kurmak

    Bu sayede bilinirliğinizin artması ile birlikte tercih edilebilir hale gelirsiniz. Kendi markanızı kurmak için adım adım planlar üzerine ilerlemeniz gerekir. Sizler için bu yazı içerisinde kendi markanı kurmak için gerekli olan maliyet tablosunu ve gerekli belgeleri derledik. İşte, gerekli olan maliyet kalemleri…

    1- Marka Tescil Maliyetleri

    Logo başvuru ve vekil hizmeti almayı planlıyorsanız 4000 TL ile 6.000 TL arasında bir bütçe ayırmanız gerekir. Bunun dışında yalnızca kelime markası tescil başvurusu için ise 1000 TL ile 2000 TL arasında değişiklik gösterecektir.

    Tescil süreci 6 ila 8 ay kadar sürmektedir. Bahsi geçen süre içerisinde markanızı kullanabilmeniz mümkündür.

    2- Şahıs Şirketi Kurma Aşamasında Gerekli Olan Maliyet

    Aylık muhasebeci ile çalışmak, işlerinizi kolaylaştıracak bir yöntem olacaktır. Burada da muhasebeci için gerekli olan maliyeti ayarlamalı ve noter, açılış masrafları ve vergi dairesi için ise 2500 ile 5000 TL arasında bir bütçe ayırmanız gerekir.

    Vergi oranları, tamamen aylık olarak gelirinize göre artış gösterecektir. Gelir vergisi ise %15’ten başlayacaktır.

    3- Dijital Altyapı Giderleri

    Alan adı için yıllık 300 TL, hosting ve altyapı hizmeti için 500 TL ile 2000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Eğer profesyonel anlamda logo tasarımı konusunda destek almayı düşünüyorsanız 500 TL ile 3000 TL arasında değişiklik gösterebilir.

    4- Barkod ve Ambalajlama Maliyetleri

    Ürün satışı olarak hizmet vermeyi planlıyorsanız GS1 barkod üyelik ve sistem kaydı için 2500 TL ile 5000 TL arasında değişiklik gösterebilir. Etiket ve ambalaj baskısı ise 500 TL’den başlamaktadır. Yapacağımız baskı sayısına göre fiyatta artış gösterecektir.

    5- Pazarlama ve Sosyal Medya Reklamları Giderleri

    Sosyal medya reklamları başlangıç aşamasında aylık 1000 TL ile 3.000 TL arasında bütçe ayırmanız yeterli olacaktır. Bunun dışında ürün fotoğraf çekimi, içerik üretimi ve influencer işbirlikleri konusunda hizmet almayı planlıyorsanız da bu rakama eklenecek olan giderler de bulunmaktadır.

    Kendi Markanı Kurmak İçin Gerekli Belgeler

    Kendi markanı kurmak, tarzınızı yansıtmayan en iyi yolu olacaktır. Bu noktada bürokrasiyi bilmek, belli bir maliyet giderleri ayarlamak ve bu süreç içerisinde sabretmeniz gerekmektedir.

    Kendi markanızı kurma sürecinde bir ürünü veya fikri kolaylıkla markaya dönüştürebilmeniz mümkündür. Özellikle günümüzde insanlar yalnızca ürüne değil hikayeye yönelim sağlayarak satın almaktadır.

    Markanıza tescil ettirmek ve yasal anlamda faaliyet göstermek için birtakım belgeleri temin etmeniz gerekmektedir. Süreç içerisinde markanızın türüne ve şirket kurulumuna göre değişiklik gösterecektir.

    Kendi markanı kurmak

    Kendi markanı kurmak

    1- Marka Tescili İçin Gerekli Olan Belgeler

    Marka tescili konusunda sizlerden istenen belgeler; T.C. kimlik fotokopisi, marka ismi ve logonun görseli, marka sınıf kodları, başvuru ücretinin ödendiğine dair dekont ve Türkpatent başvuru formu şeklindedir.

    2- Ek Belgeler

    Online satış yapmayı planlıyorsanız e-ticaret sözleşmeli ve mesafeli satış sözleşmesini web siteniz için yapmanız gerekir. Kozmetik alanında ilerlemeyi planlıyorsanız ürün takip sistemi kaydı ve Sağlık Bakanlığı bildirimi yapmanız gerekir. Gıda üretimi yapıp satışını planlıyorsanız Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan üretim iznini almanız gerekir.

     

    okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI