arama
     
     

    Veteriner Kliniği Açmak Maliyeti 2025

    Veteriner kliniği açmak
    • 1 Star
      Loading...

    Veteriner kliniği açmak, bir tek mesleki yetkinlik değil, aynı zamanda iyi bir planlama ve finansal yatırım yapmayı gerektirmektedir. Veteriner hekim olarak mesleğe atılmak istiyor ve de kendi kliniğinizi açmak istiyorsanız bunun için bir takım adımları yerine getirmeniz gerekir.

    Bu aşamada yasal sorumlulukları yerine de getirmeniz gerekecektir. Veteriner kliniği açmak için ilk olarak veteriner hekim diplomanıza sahip olmanız gerekmektedir. Bunun beraberinde Türk Veteriner Hekimler Birliğine kayıt olmanız da gerekmektedir.

    Veteriner kliniği açmak

    Veteriner kliniği açmak

    Bu iki en önemli koşulu sağladıktan sonra klinik açma sürecine atılmanız mümkündür. Bu süreç sonrası yasal ve idari süreç sizleri beklemektedir. Bunun akabinde maliyet ve finansal planlamada arkasından gelecektir.

    Veteriner kliniği açmanın maliyetleri, genel olarak kliniğin büyüklüğüne, kullanılan ekipmanlara, lokasyona ve içeriye göre değişkenlik gösterecektir. Sizler için derlediğimiz maliyet tablosu ise şöyledir;

    1- Kira ve Tadilat Masrafları

    Dükkan kiraları, kliniği açmayı düşündüğünüz şehrin büyüklüğüne göre değişkenlik gösterecektir. Şehir merkezine yakın olması ve metrekaresine göre değişiklik göstereceğini de unutmamanız gerekir.

    Dükkan kiraları aylık olarak ortalama 15.000 TL ile 60.000 TL’yi bulabilir. Tadilat ve iç dizayn masrafları ise 100.000 TL ile 250 bin TL aralığındadır. Bu masraf tablosu içerisinde; bekleme alanı, ameliyathane, depo, lavabo, muayene odası ve ofis düzenlemesi de yer almaktadır.

    2- Personel ve Açılış Masrafları

    İlk stok ilaç ve sarf malzemeleri için 50.000 TL ile 100.000 TL arasında bir bütçe ayırmanız gerekir. Kliniğinizin açılışı konusunda tanıtım için bir miktar para ayırmanız lazımdır. Tanıtım, tabela ve reklam masrafları için ayırmanız gereken miktar ise 10.000 TL ile 50.000 TL arasında değişiklik gösterecektir.

    Veteriner teknikeri ve yardımcı personel maaşı için aylık en az asgari ücret tutarında ve üzeri olmak üzere ödeme yapmanız gerekir.

    3- Demirbaş ve Tıbbi Ekipmanlar

    Muayene masası ve ameliyat masası için 25.000 TL ile 60.000 TL arasında, veteriner masa ve sandalyeleri için ise 10.000 TL ile 20.000 TL arasında bütçe ayırmanız gerekir.

    Bunun yanı sıra veteriner kliniğinize lazım olan malzemelerden sterilazasyon cihazları için 30.000 TL ile 70.000 TL arasında, laboratuvar ekipmanları için 50 bin TL ile 150.000 TL arasında, ultrason ve röntgen cihazı için 100.000 TL ile 300.000 TL arasında değişiklik gösterecektir.

    4- Yazılım ve Teknolojik Donanım İçin Giderler

    Güvenlik kamera sistemi ve alarm için 15.000 TL ile 25.000 TL aralığında bir masraf ayırmanız gerekir. Hasta takip yazılımı ve bilgisayar sistemleri için 20.000 TL ile 40.000 TL arasında bir bütçe ayırmanız yeterli olacaktır.

    Veteriner Kliniği Açmak İçin Gerekli Belgeler

    Veteriner kliniği açmak için bazı belgeleri ve izinleri alarak, tamamlamanız gerekmektedir. 2025 yılı içerisinde yapmanız gereken prosedür ve adımlar şöyledir;

    • İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı, bağlı olduğunuz ilçe belediyesinden alınması gereken bir belgedir.
    • Ruhsat başvuru esnasında; Çevre Temizlik Vergisi Ödeme Belgesi, ustalık belgesi ya da mesleki yeterlilik belgesi, itfaiye uygunluk raporu, tapu fotokopisi ya da kira kontratı ve yapı kullanımı izin belgesi bulundurmanız gerekir.
    Veteriner kliniği açmak

    Veteriner kliniği açmak

    • Türk Veteriner Hekimler Birliğine kayıt olmanız gerekmektedir. Serbest veteriner hekim olmak üzere çalışacağınızı belirtmiş olmanız gerekir.
    • Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl/İlçe Müdürlüğü’ne bildirim yapmanız gerekmektedir. Veteriner hekim olarak çalışacağınızı ve bu noktada hayvan sağlığına yönelik hizmet vereceğinizi belgelendirmeniz gerekir.

     

    okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI