arama
     
     

    Hayvan Bakıcısı Olmak İçin Yapılması Gerekenler

    Hayvan bakıcısı olmak
    • 1 Star
      Loading...

    Hayvan bakıcısı olmak, hem yurtdışında hem de ülkemizde giderek popüler hale gelen bir meslektir. Hayvanlarla zaman geçirmekten keyif alan kişiler, onların bakımlarıyla ilgilenmekten keyif almaktadır. Eğer sizler de evcil hayvan ile ilgilenmeyi sorumluluktan ziyade mutluluk olarak görüyorsanız bu iş tam size göredir.

    Günümüzde evcil hayvan sayısı hızla artış göstermektedir. Evcil hayvanların sahipleri ise seyahat, iş veya sağlık gibi sebeplerden kaynaklı olarak dostlarını bırakabilecekleri kişilere ihtiyaç duymaktadır. Bunun için dostlarını emanet edecekleri kişinin güvenilir olması gerekmektedir.

    Hayvan bakıcısı olmak

    Hayvan bakıcısı olmak

    Hayvan bakıcısı olmak, bir tek gezdirmek veya mama vermek ile sınırlandırılmamalıdır. Bu iş aynı zamanda sabır, empati ve özel ilgi gerektiren bir alan olarak görülmelidir. Keyifli vakit geçirmeniz dışında aynı zamanda önemli bir gelir kapısı haline gelmektedir.

    İçinizde olan hayvan sevgisini profesyonel anlamda işe dökmeniz için ideal bir seçenektir. Peki, bu işe nasıl başlanır? Bu iş hangi yetenekleri beraberinde getirir? İşte, sizler için derlediğimiz önemli bilgiler

    Hayvan Bakıcısı Olmak İçin İzlenmesi Gereken Adımlar

    Hayvan bakıcısı olmak isteyenler için izlenmesi gereken birtakım adımlar bulunmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

    1-Hayvanlarla İyi İletişim Kurabilme Kabiliyeti

    Hayvan bakıcılığı, yalnızca işten ibaret sayılmaması gerekir. Bu meslek aynı zamanda direkt olarak canlarla ilgilenmeyi gerektirmektedir. Bu sebeple empati yeteneğinizin üst seviyede olması gerekmektedir.

    Can dostların psikolojisini ve rahat edebilmelerini önemsemiş olmanız gerekmektedir. Bu sebeple kendinize; “hayvanlarla vakit geçirmekten gerçekten keyif alıyor muyum” sorusunu sormanız gerekir.

    2-Hayvanlar Hakkında Bilgi Sahibi Olmak

    Her hayvanın kendine has ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu sebeple bir kedi ve bir kuşum rutinlerinin aynı olmayacağını aklınızda bulundurmanız gerekir. Köpekler, tavşanlar veya sürüngenlerin bakımlarının her biri birbirinden farklıdır.

    Bu sebeple temel hayvan anatomisi ve davranışları, temizlik ve hijyen, beslenme düzenleri ve özel diyetler ve ilk yardım uygulamaları konusunda bilgi sahibi olmanız avantaj sağlayacaktır.

    3-Sorumluluk Sahibi Olmak

    Hayvanların bir kısmı sahiplerinden ayrıldıklarında stres içerisine girebilirler. Dolayısıyla yeni ortamlara girmek çoğu zaman kolay olmayabilir.

    Bu işi benimseyebilmeniz için her sabah erken kalkmayı, günlük yürüyüşleri aksatmamayı ve kirli kumları temizlemeyi ihmal etmemeniz gerekmektedir.

    4-Gönüllülük ve Staj İle Tecrübe Kazanmak

    Hayvanlar hakkında bilgi sahibi olmak kadar önemli olan bir diğer şey ise tecrübe kazanmaktır. Pratik yapmadan bu işte ilerleme sağlamak çok da sağlıklı olmayabilir. Dolayısıyla başlangıçta hayvan barınaklarında gönüllü olarak çalışmayı isteyebilirsiniz.

    Ayrıca tanıdıklarınızın evcil hayvanlarına dönüşümlü olarak bakıcılık yaparak deneyim kazanabilirsiniz. Veteriner kliniklerinde staj yapmakta portföy oluşturmanızı sağlayacaktır.

    5- Fiyatlandırma ve Pazarlama

    Hayvan bakıcılığı yaparak kendi belirleyeceğiniz ücret miktarını ayarlayabilirsiniz. Ücret konusunu bakacağınız hayvan sayısına, bakım süresine ve konaklama şeklinize göre belirleyebilirsiniz. Bu anlamda rakiplerinizi araştırarak ortalama piyasa fiyatını öğrenebilirsiniz.

    6- Profesyonel Hizmet Sağlamak

    Bakıcı olarak hizmet vereceğiniz için güvenilir ve şeffaf iletişim kurmanız, hayvan sahipleri için son derece önemlidir. Profesyonel görünme konusunda birtakım püf noktaları uygulayabilirsiniz.

    Sizin hizmetlerinizi, deneyimlerinizi ve referanslarınızı paylaştığınız bir web sitesi ya da sosyal medya hesabı oluşturabilirsiniz. Bir başka seçenek olarak, hizmet detaylarınızı net şekilde içeren bir bakım sözleşmesi hazırlayabilirsiniz. Bu sayede her iki tarafında hakları korunmuş olacaktır.

    7- Alan Uzmanlığı Belirleme

    Hayvan bakıcılığı dendiğinde geniş bir alan akıllara gelmelidir. Sizler de belli bir türde uzmanlaşmak istediğinizi belirtebilirsiniz. Uzmanlaşmak, sizleri öne çıkaracak bir durum olacaktır. Örneğin; yalnızca kedi bakımını üstlenebilir veya köpek yürütücülüğü konusunda hizmet verebilirsiniz.

    Öte yandan egzotik hayvanlara özel bakım hizmeti vermeniz de mümkün olacaktır. Evde gece konaklamalı hizmetler verdiğinizde belirtebilir veya tam tersine iletebilirsiniz.

     

     

     

    okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI